ΤΟ BLOG
05/11/2016 06:34 EET | Updated 06/11/2017 07:12 EET

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου: Έφηβοι με αναπηρία παραδίδουν μαθήματα επιχειρηματικότητας

Νεράντζια, πορτοκάλια και λεμόνια είναι η πρώτη ύλη για τις μεταποιητικές διαδικασίες των ΦρουτοΕΕΕΕΚπλήξεων. Μέσα στο άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο Μαγειρικής του σχολείου και με την υποστήριξη των χορηγών και των υποστηρικτών μας παράγουμε λικέρ, χυμούς, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Η επιχείρηση μας διαθέτει Πρόεδρο, Διοικητικό Συμβούλιο και Τμήματα Συγκομιδής, Παραγωγής, και Συσκευασίας, Δημοσίων Σχέσεων, Πωλήσεων-Διαφήμισης και Οικονομικών. Μέσα από τις δράσεις μας καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική και την ευρύτερη κοινωνία καθώς συνεργαζόμαστε με γονείς, κατοίκους της περιοχής, μαθητές από γειτονικά σχολεία αλλά και με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου.

archive


Επιχείρηση φρουτοΕΕΕΕΚπλήξεις: Το Πορτοκάλι, το Λεμόνι, το Νεράντζι από τους κήπους του Αγίου Δημητρίου γίνονται χαρά και δημιουργικότητα στα χέρια εφήβων με αναπηρία.


Oι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγίου Δημητρίου, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο Πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, με την επιχείρηση ΦρουτοΕΕΕΕκπλήξεις. Η ιδέα μας ήταν να αξιοποιήσουμε τα εσπεριδοειδή των δέντρων της γειτονιάς μας, φτιάχνοντας ποιοτικά χειροποίητα προϊόντα. Μια ιδέα που κατά κύριο λόγο ανήκει στους μαθητές μας που δούλεψαν και δουλεύουν με τον ίδιο ενθουσιασμό και χαρά, ακούραστα και δημιουργικά, οδηγώντας οι ίδιοι την «Εικονική μας Επιχείρηση» στο «σήμερα».

2016-11-01-1478006715-4865019-IMG_2625.jpg

Νεράντζια, πορτοκάλια και λεμόνια είναι η πρώτη ύλη για τις μεταποιητικές διαδικασίες των ΦρουτοΕΕΕΕΚπλήξεων. Μέσα στο άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο Μαγειρικής του σχολείου και με την υποστήριξη των χορηγών και των υποστηρικτών μας παράγουμε λικέρ, χυμούς, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.

2016-11-01-1478006582-9463529-P1011407.jpg

Η επιχείρηση μας διαθέτει Πρόεδρο, Διοικητικό Συμβούλιο και Τμήματα Συγκομιδής, Παραγωγής, και Συσκευασίας, Δημοσίων Σχέσεων, Πωλήσεων-Διαφήμισης και Οικονομικών.

2016-11-01-1478006788-6237856-P1011335.jpg

Μέσα από τις δράσεις μας καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική και την ευρύτερη κοινωνία καθώς συνεργαζόμαστε με γονείς, κατοίκους της περιοχής, μαθητές από γειτονικά σχολεία αλλά και με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου. Ο στόχος της επιχείρησής μας εκτός από επιχειρηματικός είναι και βαθύτατα ανθρωπιστικός. Τα έσοδά της διατίθενται για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών μαθητών του σχολείου μας.


Οι μαθητές δηλώνουν υπερήφανοι επιχειρηματίες


«Στην αρχή είχαμε δυσκολία να μιλήσουμε, όμως στην πορεία αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση και νιώσαμε περήφανοι γι' αυτό που δημιουργήσαμε«, «είναι μια εκπληκτική εμπειρία, περνάμε πολύ όμορφα στα διοικητικά μας συμβούλια», «ευχόμαστε να γίνει μια πραγματική επιχείρηση», «μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε και να ακολουθούμε κανόνες», «μαθαίνουμε πώς λειτουργεί μια επιχείρηση», «το όνειρο μας βγήκε αληθινό», «άλλη μια ωραία εμπειρία στο Mall του Αμαρουσίου στην εμπορική έκθεση για δεύτερη συνεχή χρονιά», «υπογράψαμε και συμβόλαιο συνεργασίας που το ακολουθούμε όλοι!», δηλώνουν με ενθουσιασμό οι μαθητές.

2016-11-01-1478006926-2914393-IMG_1750.jpg

Μέσα σε λίγο διάστημα απέκτησαν σημαντικά εφόδια και εμπειρίες: Έμαθαν να συνεργάζονται, να μοιράζονται ρόλους, να αναλαμβάνουν αρμοδιότητες, να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους, να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και να συναποφασίζουν για τα θέματα που τους απασχολούν. Έτσι ο αρχικός δισταγμός τους έγινε θάρρος, πρωτοβουλία, δημιουργία, ενθουσιασμός και πράξη.

Η δημιουργικότητα ενισχύει την ενσωμάτωση


Η δημιουργικότητα ενισχύει την ενσωμάτωση


Το φαινομενικά αδύνατο γίνεται δυνατό...Η επιχείρηση ΦρουτοΕΕΕΕΚπλήξεις συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση ανάμεσα σε Εικονικές Επιχειρήσεις σχολείων της τυπικής εκπαίδευσης. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στους μαθητές μας, να παρουσιάσουν τις δράσεις τους και να νιώσουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Η εντυπωσιακή μας παρουσία στην έκθεση με την θερμή υποστήριξη του διάσημου Σεφ κ. Ηλία Μαμαλάκη, έδωσε τη δυνατότητα στην εικονική μας επιχείρηση να αποσπάσει το βραβείο του Καλύτερου Περιπτέρου ανάμεσα σε 67 αξιόλογες συμμετοχές. Νιώσαμε ότι οι κόποι μας ανταμείφθηκαν και πήραμε δύναμη για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και στο μέλλον.

2016-11-01-1478006995-5750597-13055065_986503584759933_42853473245370140_o.jpg

Στα άμεσα μελλοντικά μας σχέδια περιλαμβάνεται η δραστηριοποίηση στο πρόγραμμα Enterprise without Borders του Junior Achievement για την επικοινωνία με άλλες εικονικές επιχειρήσεις από άλλα ευρωπαϊκά σχολεία ώστε να αναπτύξουμε νέες συνεργασίες.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα και στον ιστότοπό μας:

www.eeeek.gr

blogs.sch.gr/eeeekagdimitr

Δείτε την παρουσίαση της επιχείρησής μας στο βίντεο που ακολουθεί:

«Εικονική Επιχείρηση» ΦρουτοΕΕΕΕΚπλήξεις

Επιχειρησιακός Σύμβουλος: Γιώργος Μπουλούκος (Στέλεχος στην εταιρεία Metlife)

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ευστρατία Χρυσού (Εκπαιδευτικός Εργαστηρίου Μαγειρικής)

Συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί: Ιωάννης Ζαγοραίος (Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών), Μιμίκα Μπατζιόλα (Εκπαιδευτικός Κηπουρικής)

Διοικητικό Συμβούλιο: Πρόεδρος: Σωτηρία Βεληνιάτη

Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία-Ελένη Σκαλτσά

Βοηθός Διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων: Ελίνα Πάνου

Διευθύντρια Παραγωγής: Αγγελική Οτζόλλι

Βοηθός Διευθύντριας Παραγωγής: Νίκη Αλμοϊτέ

Ομάδα Παραγωγής: Ιωάννης Χατζηαργυρίου, Μιχάλης Σιδέρης, Βασίλης Κατραλής, Δημήτρης Μαρκαντώνης, Σάρα Ρούτσι

Υπεύθυνη συσκευασίας: Ζωή Καλημέρη

Υπεύθυνος Συγκομιδής: Ανδρόνικος Αντζινάς

Ομάδα Συγκομιδής: Σταυρούλα Λελούδα, Άγγελος Μπάκας

Διευθυντής Πωλήσεων-Διαφήμισης: Λάζαρος Μουστάκης

Ομάδα Πωλήσεων-Διαφήμισης: Τατιάνα Κοντοπούλου, Ανδρέας Αλούκος

Διευθυντής Οικονομικών: Θεοχάρης Γώγος

Βοηθός Διευθυντή Οικονομικών: Πέτρος Καραγιάννης

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - Καλώς ορίσατε στο site μας

www.eeeek.gr

Sponsored Post