3G BIOLIFE: Ξεχωριστά βιολογικά προϊόντα απο τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς

Όταν ξεκινήσαμε είχαμε ως κύριο στόχο να δημιουργήσουμε μία επιχείρηση δομημένη που χαρακτηρίζεται από οργάνωση. Θέλαμε γενικότερα να φτιάξουμε μία υγιή επιχείρηση η οποία θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και τις καλές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της. Επιπλέον μέσω αυτής της δραστηριότητας μάθαμε να σεβόμαστε ο ένας την γνώμη του άλλου, ενώ παράλληλα να χρησιμοποιούμε το διάλογο ως μόνο τρόπο λύσεις των προβλημάτων μας. Εκτός από αυτό χάρη στην συνεργασίας μας και του υψηλού επιπέδου οργάνωσης μάθαμε να συνεργαζόμαστε σαν μία ομάδα έχοντας ένα κοινό στόχο.
archive

Παρατηρούμε ότι στην σημερινή εποχή οι άνθρωποι αναφέρονται στον 21ο αιώνα ως αιώνα της επιχειρηματικότητας. Πράγματι αυτό είναι αλήθεια καθώς βλέπουμε ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις αποτελούν τώρα πια την κύρια δύναμη που κινεί την οικονομία. Αυτό δεν είναι τυχαίο επειδή σήμερα οι επιχειρήσεις με τους φόρους που πληρώνουμε στηρίζουν το κράτος (π.χ. μισθοί δημοσίων υπαλλήλων, συντάξεις), δημιουργούν καθημερινά νέες θέσεις εργασίας, (το 54% των θέσεων εργασίας \παγκοσμίως προέρχεται μόνο από το 6% των επιχειρήσεων) ενώ γενικότερα συμβάλλουν στο να λύνουν διάφορα προβλήματα του κόσμου και να βοηθάνε την κοινωνία να οδηγείται στην ευημερία (με το να κάνουν π.χ. φιλανθρωπίες ή κάνοντας νέες εφευρέσεις που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη).

Ζούμε λοιπόν σε ένα κόσμο ο οποίος προωθεί την παραγωγικότητα, την ευρηματικότητα, την ευελιξία και την εργατικότητα για την πραγματοποίηση των ονείρων μας. Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη είναι δίκαιο να πούμε ότι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε μία κοινωνία σημαίνει ταυτόχρονα την πρόοδο αυτής της κοινωνίας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, εμείς οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς ως νέοι επιδιώκοντας την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αποφασίσαμε να μελετήσουμε και να υλοποιήσουμε μία επιχειρηματική ιδέα, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Το όνομα λοιπόν της επιχείρησής μας είναι 3G BIOLIFE και όπως καταλαβαίνει κανείς έχει να κάνει με την πώληση βιολογικών προϊόντων. Ιδρύοντας αυτή την επιχείρηση σκοπεύουμε να προβάλλουμε τις ζημιές που επιφέρει η παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων στο φυσικό περιβάλλον και να κινητοποιήσουμε τον κόσμο προκειμένου να λάβει θέση και να αρχίσει να καταναλώνει βιολογικά προϊόντα τα οποία δεν βλάπτουν την φύση.

Συμπληρωματικά χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα για την δημιουργία των δικών μας προϊόντων προωθούμε την τοπική παραγωγή της πόλης μας αλλά και γενικότερα την οικονομία του τόπου μας. Επίσης με την προώθηση αυτού του προϊόντος στην αγορά θα κινητοποιήσουμε και το ενδιαφέρον άλλων ανθρώπων οι οποίοι ίσως να θέλουν να επισκεφτούν την πόλη μας προκειμένου να μάθουν πώς παράγεται το προϊόν.

Γενικότερα με τη δημιουργία αυτής της επιχείρησης έχουμε ως στόχο να στηρίξουμε τον τόπο στον οποίο ζούμε και θα θέλαμε να ζήσουμε αργότερα ως ενήλικα ενεργά άτομα αυτής της κοινωνίας και να προβάλλουμε την πόλη μας αλλά και την τοπική παραγωγή, ενώ παράλληλα να κάνουμε τον κόσμο να αναπτύξει περιβαλλοντική συνείδηση.

Πιο συγκεκριμένα, προσπαθώντας να προωθήσουμε την τοπική παραγωγή, ενώ παράλληλα διατηρώντας χαμηλές τις τιμές αποφασίσαμε ότι το προϊόν που θα παράγουμε θα είναι βιολογικά σαπούνια, από τοπικά προϊόντα. Αυτό το προϊόν αναφέρεται σε άτομα που είναι ευαισθητοποιημένα, ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος και έχουν περιβαλλοντική συνείδηση. Που γνωρίζουν τις συνέπειες που έχει η παραγωγή μη βιολογικών προϊόντων στο περιβάλλον. Επιπλέον άνθρωποι που θα θέλουν να υποστηρίξουν την οικονομία του τόπου μας και τις τοπικές επιχειρήσεις. Τέλος, από τη στιγμή που αυτό το προϊόν φτιάχνεται από εθελοντές θα διατηρήσουμε τις τιμές μας χαμηλές, ενώ παράλληλα θα έχει αρκετά καλή ποιότητα. Συμπερασματικά αναφερόμαστε τόσο σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και σε ανθρώπους οι οποίοι ψάχνουν ένα καλό και φθηνό προϊόν.

Όταν ξεκινήσαμε είχαμε ως κύριο στόχο να δημιουργήσουμε μία επιχείρηση δομημένη που χαρακτηρίζεται από οργάνωση. Θέλαμε γενικότερα να φτιάξουμε μία υγιή επιχείρηση η οποία θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και τις καλές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της. Επιπλέον, μέσω αυτής της δραστηριότητας μάθαμε να σεβόμαστε ο ένας την γνώμη του άλλου, ενώ παράλληλα να χρησιμοποιούμε το διάλογο ως μόνο τρόπο λύσης των προβλημάτων μας. Εκτός από αυτό, χάρη στη συνεργασία μας και του υψηλού επιπέδου οργάνωσης μάθαμε να συνεργαζόμαστε σαν μία ομάδα έχοντας ένα κοινό στόχο.

Γενικότερα νιώθουμε ευχαριστημένοι που ξοδέψαμε λίγο από τον ελεύθερό μας χρόνο για να κάνουμε κάτι παραγωγικό μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές μας. Επίσης μέσω αυτής της δραστηριότητας μάθαμε πως για να λειτουργήσει μία επιχείρηση στην σημερινή εποχή θα πρέπει να συνεργάζονται όλα τα μέλη της. Ακόμη μάθαμε να λύνουμε μερικά προβλήματα και να αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις.

Όσον αφορά την παραγωγική διαδικασία μάθαμε βιωματικά τι σημαίνει τήρηση των κανόνων ασφαλείας, μεγάλη ακρίβεια στις μετρήσεις, ακρίβεια στην εφαρμογή μιας συγκεκριμένης συνταγής, εφαρμογή χρονοδιαγράμματος και πολλά άλλα. Ακόμη μάθαμε να τηρούμε τους κανόνες της ομάδας και να είμαστε συνεπείς, δηλαδή να λειτουργούμε σαν ένα σύνολο.

Θεωρώ λοιπόν ότι πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα ήθελε να αγοράσει τα προϊόντα της επιχείρησής μας. Καταρχάς είναι ένα προϊόν βιολογικό το οποίο δεν βλάπτει το περιβάλλον. Συμπληρωματικά σε μια πολύ καλή τιμή ένα άτομο θα μπορούσε να αγοράσει ένα αξιόπιστο προϊόν με το οποίο θα υποστηρίξει την τοπική μας παραγωγή, ενώ να υπενθυμίσω ότι ένα μέρος των χρημάτων μας θα πάει σε φιλανθρωπικό σκοπό. Συμπερασματικά όπως προανέφερα και στην αρχή ποτέ δεν είναι λάθος να επενδύει κανείς στην επιχειρηματικότητα, καθώς οι τωρινές μικρές επιχειρήσεις θα αποτελέσουν τις μελλοντικές μεγάλες, ενώ όσο πιο πολύ αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα τότε τόσο πιο πολύ θα αναπτύσσεται και η Χώρα μας.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν οι μαθητές:

Παπαχαραλάμπους Χρήστος (Γενικός Διευθυντής

Παπαγεωργίου Κων/νος (Διευθυντής Μάρκετινγκ)

Μούκας Αθανάσιος (Διευθυντής Οικονομικών)

Τζαμάλας Παναγιώτης (Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων)

Αρκούδη Άννα (Διευθύντρια Προσωπικού)

Πελέκη Χριστίνα (Διευθύντρια Προσωπικού)

Σταμάτης Χρήστος (Διευθυντής Σχεδιασμού)

Αρκούδη Δήμητρα (Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου)

Αρκουμάνη Νεφέλη (Διευθύντρια Προμηθειών)

Τόλιας Λουκάς (Διευθυντής Μάρκετινγκ)

Χαιρόπουλος Δημήτρης (Διευθυντής Οικονομικών)

Οικονόμου Βασίλης (Διευθυντής Σχεδιασμού)

Σταμούλη Γιώτα (Διευθυντής Σχεδιασμού)

Σταμέλος Περικλής (Διευθυντής Παραγωγής)

Παπαθανασίου Λουκάς (Διευθυντής Παραγωγής)

Μπεζάτι Δημήτρης (Διευθυντής Παραγωγής)

Καρούζου Νίκη (Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης)

Καρούζου Εύη (Διευθύντρια Προμηθειών)

Ανδρέου Θοδωρής (Διευθυντής Εκπαίδευσης)

Αγγελοπούλου Αλεξάνδρα (Διευθύντρια Ασφάλειας)

Σπάρος Χάρης (Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων)

Παπαγεωργίου Γιώργος (Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων)

Στην προσπάθεια αυτή μας βοήθησε η καθηγήτρια της Τεχνολογίας κυρία Βασιλική Γερακοπούλουαλλά και η διευθύντρια του σχολείου κυρία Ελένη Κορέλη που μας παραχωρούσε το σχολείο τα Σαββατοκύριακα για να δουλεύουμε πάνω στην επιχειρηματική μας ιδέα. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας Αδελφούς Ακριβόπουλουςπου μας προμήθευσαν με ελαιόλαδο για να φτιάξουμε τα βιολογικά μας σαπούνια και το Πολύτυποπου μας τύπωσε τα καρτελάκια για τις σκευασίες. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε στιγμιότυπα απο την παραγωγή αλλά και την ομάδα της επιχείρησής μας!

Δημοφιλή