Η επιχείρηση μας κατασκευάζει και προγραμματίζει ένα robot το οποίο λαμβάνει μια παραγγελία, συγκεντρώνει τα προϊόντα και τα παραδίδει στον πελάτη. Ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας, για ευελιξία, αξιοπιστία, ταχύτητα και αύξηση της παραγωγικότητας. Είναι ικανό να ανταποκριθεί στην αύξηση του όγκου πωλήσεων και των εποχιακών αιχμών, με μεγάλη άνεση εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και ελαχιστοποιεί έως και μηδενίζει περιθώρια λαθών.
archive

Η εταιρία μας, η RoboMarket, ιδρύθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας στα πλαίσια του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Το ενδιαφέρον μας για τις επιχειρήσεις, την ρομποτική και τον προγραμματισμό καθώς και η έλλειψη τεχνολογικής ανάπτυξης στην περιοχή μας, μας ώθησε στη σύλληψη αυτής της καινοτόμου ιδέας. Στην αρχή της χρονιάς οι καθηγητές, μας πρότειναν να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα επιχειρηματικότητας και μας ζήτησαν να σκεφτούμε το είδος της επιχείρησης που θα θέλαμε να δημιουργήσουμε στον κλάδο της Πληροφορικής. Μετά από αρκετές συναντήσεις οι οποίες συνοδεύονταν από καταιγισμό ιδεών, καταλήξαμε σαν ομάδα να δημιουργήσουμε μια επιχείρηση η οποία θα κατασκευάζει ένα ρομπότ εξυπηρέτησης παραγγελιών σε μεγάλες αποθήκες προϊόντων και της δώσαμε το όνομα RoboMarket.

Κατανομή Ρόλων

Θεωρήσαμε την ιδέα συναρπαστική και αμέσως ξεκινήσαμε να καταγράφουμε τους ρόλους που απαιτούνταν. Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, προγραμματιστές, τεχνικοί ρομποτικής, γραφίστες ήταν οι ρόλοι τους οποίους θα έπρεπε να αναλάβουμε. Η κατανομή έγινε έπειτα από αξιολόγηση των ενδιαφερόντων και των δυνατοτήτων όλων όσων συμμετείχαμε στην ομάδα. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ευέλικτη και αποτελεσματική ομάδα αξιοποιώντας τα ταλέντα και ενδιαφέροντα όλων των συμμετεχόντων.

Το Προϊόν μας

Η επιχείρηση μας κατασκευάζει και προγραμματίζει ένα robot το οποίο λαμβάνει μια παραγγελία, συγκεντρώνει τα προϊόντα και τα παραδίδει στον πελάτη. Ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας, για ευελιξία, αξιοπιστία, ταχύτητα και αύξηση της παραγωγικότητας. Είναι ικανό να ανταποκριθεί στην αύξηση του όγκου πωλήσεων και των εποχιακών αιχμών, με μεγάλη άνεση εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και ελαχιστοποιεί έως και μηδενίζει περιθώρια λαθών. Το προϊόν είναι μια πολύτιμη τεχνολογική επένδυση για την διαχείριση αποθήκης προϊόντων μεγάλων εταιριών. Το robot συνοδεύεται από εφαρμογή για Smartphones και tablets η οποία έχει την δυνατότητα να λαμβάνει την παραγγελία και στην συνέχεια να την εξυπηρετεί. Για την υλοποίηση της επιχειρηματικής ιδέας προγραμματίσαμε εβδομαδιαίες συναντήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων δουλεύαμε το Project και ανανεώναμε τους στόχους μας. Στην προσπάθειά μας αυτή για την υλοποίηση της καινοτόμου ιδέας μας βοήθησαν τοπικές επιχειρήσεις που μας δέχθηκαν στους χώρους τους για να δούμε τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης τους καθώς και χορηγοί με την οικονομική και υλική υποστήριξή τους.

Τα οφέλη που αποκομίσαμε από την έως τώρα λειτουργία της εικονικής επιχείρησης είναι η συλλογική δουλειά, η εμπειρία σχετικά με την λειτουργία μιας επιχείρησης και ο ενθουσιασμός του να δημιουργείς, αξίες που θα σταθούν αρωγοί στο ξεκίνημα της επαγγελματικής μας σταδιοδρομίας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές μας Κεσελόπουλο Γ., Μπέη Χ., Πανταζόπουλο Δ., Φωτεινό Β. και τον εθελοντή μας, Συμεών Κολοβό, στέλεχος της εταιρείας WIND και κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) για τις πολύτιμες συμβουλές του. Επιπλέον ευχαριστούμε θερμά και τους ανθρώπους που στηρίξανε την προσπάθειά μας τους χορηγούς μας CrossFit Chalkida, Βιβλιοπωλείο Γ. Κορφιάτης, Special Food, Chalkida Tennis Academy, Κοσμηματοπωλείο Ν. Γεωργάτος & ΣΙΑ, Α. & Σ. Γεροντίτης Ο.Ε., Ψητοπωλείο Ο ΚΟΥΛΗΣ, autoGr Γρίλλιας, Βενζινάδικο AVIN Οικονόμου Αφοί Ο.Ε. που δίχως εκείνους δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση της ιδέας μας.

Διοικητικό Συμβούλιο

Λαμπαδάρης Σπυρίδων - Διευθύνων Σύμβουλος

Μουτσολλάρι Χριστίνα - Διευθύντρια Διοίκησης

Μαντασάς Γιώργος - Διευθυντής Αγορών

Βούλγαρης Θωμάς - Διευθυντής Πωλήσεων

Θεοδώρου Γιώργος - Διευθυντής Μάρκετινγκ

Μπασούκου Παναγιώτα - Διευθύντρια Οικονομικών

Σίνγκ Σιμαρτζίτ - Διευθυντής Παραγωγής

Γκικούρη Παναγιώτης - Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού

Παλούκα Αρντίτ - Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων

Τεχνικοί Ρομπότ

Μπλατσιώτης Νικόλαος

Πατουλιάς Στέργιος

Πάλλη Ειρήνη

Παναγιώτου Νικολέττα

Κεμανετζής Γιώργος

Προγραμματιστές Ρομπότ

Λιανοστάθης Ιωάννης

Σαρλάνης Κωνσταντίνος

Μαλαντάρας Στάθης

Κορφιάτης Γιώργος

Μπελίτσος Δημήτριος

Σχεδίαση & Ανάπτυξη Εφαρμογής

Δέδες Ευάγγελος

Σμπιλίρης Νικόλαος

Καραγκούνης Κωνσταντίνος

Ματσούκας Δημήτριος

Υπεύθυνοι Καθηγητές

Κεσελόπουλος Γιώργος - Καθηγητής Πληροφορικής

Μπέης Χαράλαμπος - Καθηγητής Πληροφορικής

Πανταζόπουλος Δημήτριος - Καθηγητής Πληροφορικής

Φωτεινός Βασίλειος - Καθηγητής Πληροφορικής

Δείτε το βίντεο της εταιρεία μας:

Δημοφιλή