Tα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου γράφουν για τη δική τους μαθητική επιχείρηση

Το επόμενο βήμα ήταν να σκεφτούμε και να επιλέξουμε ένα πρωτοποριακό προϊόν που θα παράγουμε. Πολλές δημιουργικές ιδέες ειπώθηκαν και ήταν δύσκολο να καταλήξουμε σε μία. Στο τέλος συμφωνήσαμε να κατασκευάσουμε το Pen-Pen, το όνομα του οποίου εμπνευστήκαμε από τις αγγλικές λέξεις Pen και Pencil. Το προϊόν αυτό είναι ένας συνδυασμός μολυβιού και στυλό. Yπάρχουν τρία διαφορετικά χρώματα στυλό, μαύρο, κόκκινο και μπλε και ένα μηχανικό μολύβι που εναλλάσσονται.
archive

Εφόσον στις μέρες μας οι έφηβοι έχουν αναπτυγμένη τη φαντασία και την δημιουργικότητά τους και έχοντας διάθεση να εργαστούν, «γεννήθηκε» η ιδέα της μαθητικής Eικονικής Επιχείρησης με τη βοήθεια του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων(ΣΕΝ)/Junior Achievement Greece. Αρχικά θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέρουμε το γεγονός ότι εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες Γυμνασίου-Λυκείου που δεχόμαστε φροντίδα απο την Κιβωτό του Κόσμου, είμαστε ενθουσιασμένοι και ικανοποιημένοι που έχουμε ιδρύσει μια εικονική επιχείρηση και που μας δίνεται η ευκαιρία να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας και να αναδείξουμε τις δεξιότητές μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πρόγραμμα αυτό σχηματίζουμε μια εικόνα για τις πραγματικές επιχειρήσεις, και μας προσφέρει πολλαπλά οφέλη που θα μας συνοδεύουν στη διάρκεια της επαγγελματικής μας σταδιοδρομίας

Μας προτάθηκε να συμμετέχουμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και χωρίς δεύτερη σκέψη συμφωνήσαμε να λάβουμε μέρος. Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece μας εξήγησε και μας βοήθησε με σκοπό να κινηθούμε σωστά. Έτσι ξεκινήσαμε με το χωρισμό των ρόλων-τμημάτων. Δυσκολευτήκαμε αρκετά στην αρχή καθώς δεν είχαμε καταλήξει ποιον επιθυμεί ο καθένας. Αλλά τελικά βρήκαμε τον τρόπο και αποφασίσαμε να τους μοιράσουμε ανάλογα με το χαρακτήρα μας. Δηλαδή σε ποιον ρόλο ταιριάζει ο καθένας και σε ποιον είναι καλύτερος για να τον εκπροσωπήσει. Το επόμενο βήμα ήταν να σκεφτούμε και να επιλέξουμε ένα πρωτοποριακό προϊόν που θα παράγουμε. Πολλές δημιουργικές ιδέες ειπώθηκαν και ήταν δύσκολο να καταλήξουμε σε μία. Στο τέλος συμφωνήσαμε να κατασκευάσουμε το Pen-Pen, το όνομα του οποίου εμπνευστήκαμε από τις αγγλικές λέξεις Pen και Pencil. Το προϊόν αυτό είναι ένας συνδυασμός μολυβιού και στυλό. Yπάρχουν τρία διαφορετικά χρώματα στυλό, μαύρο, κόκκινο και μπλε και ένα μηχανικό μολύβι που εναλλάσσονται.

Η υλοποίηση του προϊόντος αυτού δεν ήταν εφικτή στην Ελλάδα, πράγμα που μας απογοήτευσε. Ωστόσο δεν τα παρατήσαμε, αντίθετα, είχαμε περισσότερη επιμονή και πείσμα από κάθε άλλη φορά, ώσπου τελικά βρήκαμε τη λύση με την πολύτιμη βοήθεια του εθελοντή μας, του κυρίου Γιάννη Παπαδημητρίου απο την ασφαλιστική εταιρεία MetLife. Έτσι λοιπόν βρήκαμε μια εταιρεία, την Promo plus με διευθυντή τον κύριο Ηλία Ρίζο, ο οποίος μεσολάβησε για να έχουμε το προϊόν αυτό στα χέρια μας. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά που μας αποδέχτηκε και που είχε όλη τη διάθεση να μας βοηθήσει. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, από την εμπειρία μας στην Εικονική Επιχείρηση αποκομίσαμε πολλά οφέλη.

Αποκτήσαμε γνώσεις για τη λειτουργία μιας επιχείρησης και μάθαμε να δουλεύουμε με πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας. Αναπτύξαμε το αίσθημα της υπευθυνότητας και της συνέπειας. Ακόμη, ανακαλύψαμε και καλλιεργήσαμε τα ταλέντα μας. Γενικά ήταν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία για εμάς. Είμαστε γεμάτοι ενθουσιασμό και κυρίως αυτοπεποίθηση που καταφέραμε να υλοποιήσουμε κάτι δικό μας, ένα αληθινό προϊόν.

Δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε για την μαθητική «Εικονική Επιχείρησή» μας, Pen-Pen.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κυρία Βασιλική Δούκα, την αγαπημένη παιδαγωγό μας, καθώς και τον εθελοντή μας κύριο Γιάννη Παπαδημητρίου από την ασφαλιστική εταιρία Met Life που μας υποστήριξαν και μας καθοδήγησαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Ήταν δίπλα μας σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίσαμε και με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, μας συμβούλευαν κατάλληλα, μέχρι που καταφέραμε να δώσουμε ζωή στην ιδέα μας. Ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για μας που μας απονεμήθηκε Έπαινος Ευρεσιτεχνίας απο το ΣΕΝ/JA Greece για το μολυβοστυλό που εμπνευστήκαμε και υλοποιήσαμε, το Pen-Pen. Συγκινηθήκαμε πολύ όταν -κατά τη διάρκεια του Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού του προγράμματος "Εικονική Επιχείρηση 2017"- μας κάλεσαν στη σκηνή και μας βράβευσαν. Μπήκε μέσα μας το «μικρόβιο» της επιχειρηματικότητας και είμαστε σίγουροι ότι θα σκεφτούμε και θα υλοποιήσουμε κι άλλες έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες!

Δημοφιλή