Η Κατερίνα Χ. Λυμπεροπούλου πήρε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Εργάστηκε επί σειρά ετών στο Βήμα και την Απογευματινή. Γραμματέας του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Το 2019 έκανε σειρά συνομιλιών με ανθρώπους του πολιτισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, Ερευνας και Τεκμηρίωσης της ΤτΕ. Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων», καρπός της συνεργασίας της με τον αμερικανό φωτογράφο Robert McCabe. Η διεθνής έκδοση του βιβλίου (Abbeville Press) κυκλοφορεί στις ΗΠΑ. Το βιβλίο απέσπασε βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, οίκοθεν στην Τάξη των Γραμμάτων και των Τεχνών (2020) κι έγινε έκθεση στο κτήριο Ελληνικού Πολιτισμού του Μουσείου Μπενάκη (Μάιος – Σεπτέμβριος 2020). Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου «Χάρης Λυμπερόπουλος. Κοντά στον Αιώνα. Συνομιλώντας με τον πατέρα μου» από τον ίδιο εκδοτικό οίκο (τιμητική διάκριση δημοσιογραφικών βραβείων Ιδρύματος Μπότση, 2022). Το 2023 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο. Τα χρόνια της ελπίδας» του Robert McCabe στο οποίο έχει συγγράψει τα κείμενα μαζί με τον καθηγητή Παναγιώτη Ροϊλό (Πατάκης / Abbeville Press).
Η πρωτοπόρος έγχρωμη μπαλαρίνα, Μικαέλα ΝτεΠρινς, πέθανε σε ηλικία 29 ετών
Art Athina: Ψηφιοποιώντας και παγώνοντας στο χρόνο την εικαστική εμπειρία
Η ασθένεια που παραμονεύει στο αεροπλάνο και δεν έχει να κάνει καθόλου με το άγχος της πτήσης
Οι 5 πιο συχνές καρδιακές παθήσεις στους άνδρες και στις γυναίκες
Αν παρατηρήσουμε αυτό να μας συμβαίνει τη νύχτα είναι μάλλον καμπανάκι για διαβήτη
Το μέρος του ψυγείου που δεν πρέπει να ξαναβάλουμε ποτέ τη μαγιονέζα
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Ολος ο Σεπτέμβριος αφιερωμένος στη νόσο Αλτσχάιμερ
ΝΕΟΝ: Στο σταυροδρόμι συνάντησης φυλών, πολιτικών και δικαιωμάτων
Οι παλίρροιες και τα αστρικά σύμπαντα της Στεφανίας Στρούζα
Μελέτη συνδέει μπανάνες, βρώμη και γιαούρτι με μεγαλύτερο κίνδυνο διαβήτη σε ευαίσθητα παιδιά
Η μια και μόνη βιταμίνη που οι γιατροί συστήνουν να λαμβάνουμε οπωσδήποτε από τώρα ως τον Μάρτιο
Το σνακ που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Πάρκινσον