Υποσημειώσεις: Κυβέρνηση μόνη ψάχνει...(αντιπολίτευση)

Σ' όλο τον κόσμο αναβάλλονται οι αγώνες λόγω τζιχαντιστών αλλά εδώ τζιχαντιστές, είναι οι οπαδοί. Βρίσκω δε, πολύ αστεία πλέον την έκφραση «η ιστορία επαναλαμβάνεται» για το ποδόσφαιρο. Η ιστορία της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν επαναλαμβάνεται. Απλώς συνεχίζεται, γιατί δε σταμάτησε ποτέ. Η νοοτροπία, οι παθογένειες, η άβουλη, αδιάφορη ή αδύναμη πολιτεία, δεν άλλαξαν. Πως θ' αλλάξει δηλαδή το ποδόσφαιρο;
sooc

Ρώτησαν τον Ντιντερό:

-Είδατε ποτέ ένα έργο να παίζεται τέλεια;

-Μα νομίζω πως έχω δει κάποτε...ένα έργο μέτριο που παιζόταν από μέτριους ηθοποιούς.

Τελικά μάλλον «αυτή είναι η Ελλάδα» που είχε πει κι ο Σημίτης. Ποδόσφαιρο μπάχαλο, αντιπολίτευση αριστοφανική και μια αριστερή κυβέρνηση Δεξιάς ανερμάτιστη. Μια χώρα, σε απόλυτη ομοιόσταση. Θα ήταν όντως περίεργο, ένα τέτοιο κράτος, να είχε έναν τομέα του υγιή, λειτουργικό, εύρυθμο, αποτελεσματικό. Με βρετανικό φλέγμα θα έλεγα πως θα ήταν άκομψο. Επίσης εκτός από παράταιρο, ίσως να ήταν και ύποπτο.

Στα social media το πάρτι ήταν αξεπέραστο, με τα ποστ να είναι το ένα καλύτερο απ' το προηγούμενο. Ίσως να έπεσε βαρύ, που το ποδοσφαιρικό φιάσκο συνέπεσε με το πολιτικό αλλά πλέον, δεν είναι ότι «το 'χουμε τερματίσει» κατά το κοινώς λεγόμενο αλλά μάλλον «το 'χουμε μηδενίσει και το ξαναρχίσαμε».

Σ' όλο τον κόσμο αναβάλλονται οι αγώνες λόγω τζιχαντιστών αλλά εδώ τζιχαντιστές, είναι οι οπαδοί. Βρίσκω δε, πολύ αστεία πλέον την έκφραση «η ιστορία επαναλαμβάνεται» για το ποδόσφαιρο. Η ιστορία της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν επαναλαμβάνεται. Απλώς συνεχίζεται, γιατί δε σταμάτησε ποτέ. Η νοοτροπία, οι παθογένειες, η άβουλη, αδιάφορη ή αδύναμη πολιτεία, δεν άλλαξαν. Πως θ' αλλάξει δηλαδή το ποδόσφαιρο; Απ' το λίγο που παρακολούθησα, αναρωτιέμαι αν όντως κατάλαβα καλά εγώ, αν στέκει στα καλά της ακόμα η αντίληψη μου ή αν όντως βγήκαν ανακοινώσεις που εγκαλούσαν τον διαιτητή του αγώνα, επειδή εφάρμοσε τον κανονισμό. Υποσυνείδητα, αυθόρμητα και χαιρέκακα σου 'ρχεται ν' αναφωνήσεις, «χίλια χρόνια μνημόνιο και λίγα μας είναι».

Όσο για την αξιωματική αντιπολίτευση*, που κατάφερε να περάσει απ' τους βαρόνους στους μπουφόνους, θα περιμένω να δω την αμήχανη στιγμή που ο όποιος αρχηγός της με την πρώτη ευκαιρία, θ' αποπειραθεί ν' αποκαλέσει την κυβέρνηση με κάποιους χαρακτηρισμούς που δε θα φέρνουν συνειρμικά στο μυαλό το μεγαλειώδες φιάσκο της. Φαντάζομαι εκφράσεις μη σοβαρή, ανεύθυνη, φαιδρή, γελοία, αναξιόπιστη, θα πρέπει ν' αποκλειστούν, εκτός κι αν ακολουθηθεί η πεπατημένη του «ναι αλλά κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους».

Πολλές κυβερνήσεις, μη εξαιρουμένης κι αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, βάζουν τρικλοποδιές στον εαυτό τους και συνεχώς η όποια αντιπολίτευση, στο έργο της κυβέρνησης. Αντιπολίτευση να βάζει τρικλοποδιά στην ίδια, δεν είχαμε ξαναδεί. Απ' τη μια αναρωτιέσαι μήπως το δεύτερο όνομα του Τσίπρα είναι Γκαστόν, όπως του τυχερού παπιού του Ντίσνεϊ, απ' την άλλη σκέφτεσαι και μήπως η έλλειψη υπεύθυνης αντιπολίτευσης, αφήσει χωρίς άλλοθι τον πρωθυπουργό που τότε θα είναι αναγκασμένος να τα θαλασσώσει μονός του.

Ίσως γι' αυτό τελικά, φροντίζει να τα κάνει όλα μόνος του και να έχει απέναντί του τον Σύριζα, ώστε ν' αντιταχθεί στα μέτρα που ο Σύριζα ψήφισε και η κυβέρνηση Σύριζα προσπαθεί να εφαρμόσει. Τι να πω; Είμαστε έθνος ανάδελφο.

*Υποθέτω ότι ο Παπαμιμίκος μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του, με ομιλίες επιτυχημένης θητείας ως πρώην γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, όπως ο Βαρουφάκης ως πρώην ΥΠΟΙΚ.

Ο Σίλας Σεραφείμ παρουσιάζει την παράσταση «20 χρόνια stand-up comedy», κάθε Σάββατο βράδυ στο Tin Pan Alley από 7 Νοεμβρίου.

Δημοφιλή