10 τηλεοπτικές σειρές για τις νύχτες του φθινοπώρου

Cards. Η έννοια του αντιήρωα αποκτά άλλη υπόσταση σε αυτή τη σειρά, με τους θεατές να μην μπορούν να εντοπίσουν τον λόγο που συνεχίζουν να θέλουν να δουν τους Underwoods να ανελίσσονται. Και τώρα με το νέο πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ, η συγκεκριμένη σειρά μπορεί να αναγνωστεί με ανάλυση πολλαπλών νοημάτων κάνοντας την ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.
Images by Fabio via Getty Images

Αν και άργησε λίγο, το φθινόπωρο είναι εδώ και η χαλάρωση του καλοκαιριού δίνει τη σκυτάλη στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Ένα από τα πράγματα που κάνουν υποφερτό το φθινόπωρο είναι η θέαση αγαπημένων σειρών στην άνεση του σπιτιού, κάτω από μία λεπτή κουβέρτα. Οι τηλεοπτικές σειρές έχουν μετατραπεί σε μία απρόσμενη συντροφιά στις φθινοπωρινές νύχτες, καθώς η νέα συνήθεια θέασης πολλών επεισοδίων μαζί - το λεγόμενο binge-watching - έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας. Ακολουθεί μία λίστα δέκα τηλεοπτικών σειρών για όσους ψάχνουν οπτικοακουστική παρέα για τις φθινοπωρινές νύχτες που έρχονται.

10. Game of Thrones

Ξεκινάμε με τα αυτονόητα! Σου λείπει ήδη ο κόσμος του Westeros και δεν ξέρεις τι να κάνεις με τη ζωή σου ώσπου να βγει η όγδοη και τελευταία σεζόν; Μπορείς πολύ απλά να δεις ξανά από την αρχή τις επτά σεζόν της τηλεοπτικής σειράς-φαινόμενο και παράλληλα να ελπίζεις ότι οι παλιοί και νέοι θεοί θα βοηθήσουν τους παραγωγούς να τελειώσουν τα νέα επεισόδια εγκαίρως για προβολή μέσα στο 2018.

9. Lost

Αν αγαπάς τις τηλεοπτικές σειρές, τότε πρέπει να δεις αυτήν που τα ξεκίνησε όλα. Κατά πολλούς, το Lost θεωρείται η αρχή της χρυσής εποχής της αμερικάνικης τηλεόρασης που ζούμε σήμερα. Απίστευτη αφήγηση που σε κρατά σε αγωνία από επεισόδιο σε επεισόδιο και τρισδιάστατοι χαρακτήρες που σε κάνουν να ταυτιστείς μαζί τους, παρά τα ελαττώματά τους. Αυτοί είναι και οι λόγοι που μπορεί να σε κάνουν να συγχωρήσεις τους σεναριογράφους για το τελευταίο επεισόδιο της σειράς και όλα τα αναπάντητα ερωτήματα που άφησε.

8. Futurama

Θέλεις κάτι που να είναι από τη μία «εύπεπτο» και από την άλλη να σου περνάει ωραία μηνύματα και να σε κάνει να γελάς; Τότε η απάντηση είναι το Futurama. 124 επεισόδια μίας σειράς κινουμένων σχεδίων για ενήλικες που θα σε κάνει να μείνεις πιστός οπαδός της για πάντα.

7. Scream

Είσαι φανατικός οπαδός των ταινιών τρόμου και παρακαλάς για μία τηλεοπτική σειρά που θα σε κρατήσει; Η απάντηση είναι το Scream. Μην μπερδεύεσαι όμως, όχι οι ταινίες - υπάρχει τηλεοπτική μεταφορά του κόσμου του Leatherface που, αν και μοιάζει περισσότερο με whodunit αφήγηση παρά με slasher, σε κρατάει στις μύτες των ποδιών σου μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο κάθε σεζόν.

6. Dexter

Θέλεις να δεις φόνους, αλλά όχι από την πλευρά των «καλών»; Η συγκεκριμένη σειρά θα σε κάνει να σκεφτείς τα όρια καλού και κακού και θα κολλήσεις τόσο, που θα πιάσεις τον εαυτό σου να φωνάζει προς την οθόνη και τον Dexter «σκότωσέ τον επιτέλους»! Αν και η τελευταίες σεζόν χάλασαν αρκετά την αφηγηματική φόρμουλα με υπερβολές, οι πρώτες σεζόν θα σε κάνουν να κολλήσεις.

5. Parks and Recreation

Το Parks & Rec είναι μία σειρά που χάρισε αγαπημένους χαρακτήρες, μεταξύ αυτών η χαρισματική και αγαθή Leslie Knope και ο ανυπέρβλητος Ron Swanson. Ο κόσμος του Pawnee και οι προσπάθειες της Leslie να ανελιχθεί στον πολιτικό χάρτη του μυθοπλαστικού κόσμου κάνουν τη συγκεκριμένη σειρά μία από τις πιο αστείες της τελευταίας εικοσαετίας.

4. House of Cards

Θες πολιτική σκηνή και ίντριγκες, αλλά δεν σου αρέσει η κωμωδία; Μία είναι η απάντηση - House of Cards. Η έννοια του αντιήρωα αποκτά άλλη υπόσταση σε αυτή τη σειρά, με τους θεατές να μην μπορούν να εντοπίσουν τον λόγο που συνεχίζουν να θέλουν να δουν τους Underwoods να ανελίσσονται. Και τώρα με το νέο πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ, η συγκεκριμένη σειρά μπορεί να αναγνωστεί με ανάλυση πολλαπλών νοημάτων κάνοντας την ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

3. Big Little Lies

Μία φετινή μίνι-σειρά που έκανε αίσθηση και εντύπωση. Αν δεν έχεις χρόνο για ατελείωτες σεζόν και θέλεις να δεις μία ολοκληρωμένη και δυνατή ιστορία μέσα σε λίγα επεισόδια, τα επτά επεισόδια του Big Little Lies θα σου φανούν ως όαση στο χαοτικό τηλεοπτικό σκηνικό του σήμερα.

2. 30 Rock

Η καλύτερη κωμωδία που υπήρξε ποτέ στην τηλεόραση! Όσοι θέλουν να λέγονται φανατικοί των τηλεοπτικών σειρών, τότε πρέπει να έχουν δει το 30 Rock, μία κωμωδία που αφορά τα παρασκήνια δημιουργίας ενός live τηλεοπτικού show. Έξυπνοι διάλογοι, δυνατές ερμηνείες και intellectual χιούμορ είναι τα συστατικά της επιτυχίας που θα σε κάνουν να μείνεις εκεί για όλες τις επτά σεζόν που κράτησε η σειρά.

1. Breaking Bad

Η σειρά των σειρών! Η επιτομή του τι μπορεί να κάνει μία τηλεοπτική σειρά και να ανεβάσει τον πήχη ψηλά. Η συστηματική παρακολούθηση του να μετατρέπεται ένας καθημερινός άνθρωπος της διπλανής πόρτας στον πιο αγαπητό τηλεοπτικό αντιήρωα της τηλεόρασης μπορεί να αποδειχθεί εθιστική, όπως και η μπλε κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη που δημιουργεί. Μία σειρά που όλοι πρέπει να δουν, οπότε όσοι δεν την έχετε δει, αυτό το φθινόπωρο είναι η ευκαιρία σας.