Περί αναθεώρησης: Το Σύνταγμα των λίγων

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι πολιτικοί κυβερνώντες (καθώς και η αντιπολίτευση) ετοιμάζονται να αναλάβουν για ακόμη μια φορά να μας σώσουν, ενώ οι υπουργοί διατείνονται πως δεν πρέπει επ' ουδενί να ερωτηθούν οι πολίτες για τις αλλαγές στο «δικό τους» κατά τα άλλα Σύνταγμα. Οι αλλαγές που θα προταθούν θα εξυπηρετήσουν και πάλι επικοινωνιακούς σκοπούς, φτωχές μικροπολιτικές σκοπιμότητες και θρασύδειλους τακτικισμούς εκατέρωθεν. Ίσως όμως να μας επιβάλουν ένα Σύνταγμα που υποθηκεύει και πολιτικά πλέον το μέλλον μας.
sooc

Παρουσιάστηκε ξανά στην επικαιρότητα το θέμα - πυροτέχνημα της συνταγματικής αναθεώρησης. Ήρθε πάλι η ώρα να παρακολουθήσουμε την καθεστηκυία τάξη της χώρας - καθηγητές, πολιτικούς και τους λεγόμενους συνταγματολόγους - αυτούς δηλαδή που οδήγησαν την Ελλάδα στην τραγική σημερινή κατάσταση, να μιλάνε για αλλαγή και λύσεις πιστεύοντας πως μόνο οι ίδιοι μπορούν να μας τις προσφέρουν.

Το Σύνταγμα που ισχύει στην Ελλάδα συντάχθηκε στις 11 Ιουνίου 1975, και αναθεωρήθηκε το 1986, το 2001 και το 2008. Σε καμία των περιπτώσεων δεν ερωτήθηκαν σχετικά οι πολίτες, ενώ οι επί μέρους αποφάσεις για το Σύνταγμα ελήφθησαν σε κλειστά δωμάτια και πίσω από τις κουρτίνες της διαφθοράς, με μοναδικό βέβαια σκοπό να απολαύσει η χώρα μας το καλύτερο δυνατό και πλέον δημοκρατικό Σύνταγμα..

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι πολιτικοί κυβερνώντες (καθώς και η αντιπολίτευση) ετοιμάζονται να αναλάβουν για ακόμη μια φορά να μας σώσουν, ενώ οι υπουργοί διατείνονται πως δεν πρέπει επ' ουδενί να ερωτηθούν οι πολίτες για τις αλλαγές στο «δικό τους» κατά τα άλλα Σύνταγμα. Οι αλλαγές που θα προταθούν θα εξυπηρετήσουν και πάλι επικοινωνιακούς σκοπούς, φτωχές μικροπολιτικές σκοπιμότητες και θρασύδειλους τακτικισμούς εκατέρωθεν. Ίσως όμως να μας επιβάλουν ένα Σύνταγμα που υποθηκεύει και πολιτικά πλέον το μέλλον μας. Ό,τι θα περίμενε δηλαδή κανείς για ένα Σύνταγμα ελεύθερων και σκεπτόμενων πολιτών..

Το Σύνταγμα άλλωστε δεν χρειάζεται να αλλάξει. Είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί την άρχουσα ελίτ και τα καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία. Είναι με τέτοιο τρόπο γραμμένο και δομημένο έτσι ώστε να μην το καταλαβαίνουμε και να εκχωρούμε βάση αυτού όλα τα δικαιώματα μας σε μια κλειστή ομάδα ανθρώπων. Έχει συνταχθεί με τέλειο τρόπο για να μην λαμβάνουν καμία απολύτως απόφαση οι πολίτες καθώς το «σύστημα» δε μπορεί να μας εμπιστευθεί να αποφασίσουμε ούτε καν για το ποιοι θα είναι οι ηγέτες μας - είναι όλα δηλαδή με ένα μαγικό τρόπο προεπιλεγμένα!

Ασχέτως του τι λέγεται, πως έχουμε δημοκρατία και πως το Σύνταγμα είναι «των Ελλήνων», το ελληνικό Σύνταγμα ήταν είναι και θα είναι το αγαπημένο Σύνταγμα των λίγων, έχοντας εγκαταστήσει ένα ολιγαρχικό πολίτευμα στην Ελλάδα το οποίο και ευθύνεται για το 101% των προβλημάτων της χώρας μας.

Αυτό το οποίο έχουμε δεν είναι Δημοκρατία αλλά Ολιγαρχία. Και σκοπεύουμε να την τελειώσουμε. Η Ελλάδα και οι πολίτες της δεν είναι για πούλημα.

Μάθε πώς ξεκινάμε την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 20:30, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

Δημοφιλή