Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 19

Η δίαιτα πρέπει να συνδυάζεται με άσκηση, λένε οι ειδικοί. Εγώ από την άλλη βαριέμαι ακόμα και να βγάλω βόλτα τη Σέφι. Η Σέφι για όσους δε γνωρίζουν είναι ο σκύλος μου. Την υιοθέτησα ως κόκερ από την Λάρισα αλλά βγήκε κάτι μεταξύ Ρωσικού Κοπρόφ και Κινεζικού Τσο-κα. Βεβαίως εγώ την αγαπάω και όταν δεν έχω χρόνο την πάω βόλτα στο πάρκο για να με τρέξει. Η Σέφι είναι το μοναδικό σκυλί το οποίο κάνει επιτόπιο άλμα ένα μέτρο. Αυτό, είπε ο ψυχολόγος σκύλων που ρώτησα, επειδή θέλει να μου δείξει την αγάπη της.Χτες λοιπόν αφού την τάισα αρχικά κροκέτες και στη συνέχεια παστίτσιο με τραχανά και κάτι κόκκαλα από μπριζόλες που είχαν περισσέψει (η Σέφι ό,τι και να φάει δε χοντραίνει καθώς έχει πολύ καλό μεταβολισμό) πήγαμε στο πάρκο.
Stefanos nikitas

Η δίαιτα πρέπει να συνδυάζεται με άσκηση λένε οι ειδικοί. Εγώ από την άλλη βαριέμαι ακόμα και να βγάλω βόλτα τη Σέφι.

Η Σέφι για όσους δε γνωρίζουν είναι ο σκύλος μου. Την υιοθέτησα ως κόκερ από την Λάρισα αλλά βγήκε κάτι μεταξύ Ρωσικού Κοπρόφ και Κινεζικού Τσο-κα.

Βεβαίως εγώ την αγαπάω και όταν δεν έχω χρόνο την πάω βόλτα στο πάρκο για να με τρέξει. Η Σέφι είναι το μοναδικό σκυλί το οποίο κάνει επιτόπιο άλμα ένα μέτρο. Αυτό, είπε ο ψυχολόγος σκύλων που ρώτησα, επειδή θέλει να μου δείξει την αγάπη της.

Χτες λοιπόν αφού την τάισα αρχικά κροκέτες και στη συνέχεια παστίτσιο με τραχανά και κάτι κόκκαλα από μπριζόλες που είχαν περισσέψει (η Σέφι ό,τι και να φάει δε χοντραίνει καθώς έχει πολύ καλό μεταβολισμό) πήγαμε στο πάρκο.

Περπατώντας λοιπόν έρχεται μια κυρία και την χαϊδεύει. Γυρνάει προς τα εμένα και με ρωτά:

-«Τι ποικιλία είναι το σκυλάκι σας;»

-«Cabernet sauvignon», απαντώ για να μη με πιάσουν τα γέλια.

-«Δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο», απαντά η κυρία.

-«Μα και βέβαια έχει Γαλλίδα μεθυσμένη μάνα που έπινε κόκκινο κρασί», απαντώ και φεύγω με ελαφρά πηδηματάκια.

Τις χειρότερες στιγμές της ημέρας υπάρχει ένας άνθρωπας που με παίρνει τηλέφωνο. Το ίδιο συνέβη και χτες όταν η Σέφι με πήγαινε «καροτσάκι». Ο λόγος για το «κουδούνι», όπως αποκαλώ την φίλο μου τον τον Χρήστο ο οποίος όταν σήκωσα το τηλέφωνο χασκογέλαγε.

-«Τι έπαθες ρε «Γκιόκα;»», του λέω.

-«Ακόμα κάνεις δίαιτα;», ρωτάει

-«Oui mon con», του απαντώ στα γαλλικά

-«Θα το μετανιώσεις. Εγώ όταν έχασα τα 25 με χώρισε και έκανα να βρω γκόμενα 2 χρόνια».

Το «Κουδούνι» είναι ο άνθρωπος που θα σε πάρει τηλέφωνο την χειρότερη στιγμή, θα σου ρίξει την ψυχολογία μέσα σε δύο λεπτά και μετά θα σου κλείσει το τηλέφωνο στα μούτρα. Αυτοί είναι οι φίλοι μου.

Μετά από πολύ κόπο επιστρέφω στο σπίτι για να φάω το βραδινό μου. Σήμερα πρέπει να φάω Αραβική Πίτα με ό,τι θέλω έλεγε το πρόγραμμα. Βεβαίως το εκμεταλλεύτηκα.

Τις Αραβικές πίτες στο Λίβανο τις χρησιμοποιούν ως το πιρούνι τους, γιατί με ένα κομμάτι πίτα παίρνουν από την πιατέλα κάθε μπουκιά τους. Τρώνε με τα χέρια γιατί θεωρούν πως έτσι ταΐζουν με σεβασμό το σώμα τους.

...................

Συνταγή: Μόλις ο φούρνος έχει ζεσταθεί, βάζετε σε ένα ταψάκι ή στη σχάρα του φούρνου κατευθείαν τις αραβικές πίτες, έτσι ώστε να ζεσταθούν πολύ λίγο.

Μετά κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια, 400 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα.

Ανακατεύετε καλά.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε ελαιόλαδο, και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τα φιλετάκια κοτόπουλου.

Σωτάρετε σε πολύ δυνατή φωτιά, και μόλις τα φιλετάκια πάρουν χρώμα εξωτερικά και αρχίσουν και ψήνονται σβήνετε με 2 σφήνακια μαυροδάφνη.

Αλείφετε την αραβική πίτα με το Philadelphia, προσθέτετε το ψημένο κοτόπουλο και την ψιλοκομμένη ρόκα, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυλίγετε σφικτά σε αλουμινόχαρτο.

Συνεχίζεται...

Διαβάστε ακόμη: