Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 2

Βρήκα όμως τη λύση για να μην πεινάω. Πίνω νερό με αποτέλεσμα να νιώθω γεμάτο το στομάχι μου. Αυτοί που ξέρουν λένε ότι οι πρώτες μέρες της αποτοξίνωσης είναι δύσκολες, μετά όσο περνούν οι μέρες και νιώθεις ότι ξεπρήζεσαι και χάνεις κιλά ανεβαίνει η ψυχολογία σου. Είναι ακόμα νωρίς βεβαίως εγώ να διαπιστώσω κάτι τέτοιο (Δεν γίνονται όλα μέσα σε δύο ημέρες). Έχω βάλει ένα στόχο όταν με το καλό πάω διακοπές το καλοκαίρι να έχω βγάλει από μέσα μου τη μπάλα που έχω καταβροχθίσει. Θα τα καταφέρω; «Όλα μέσα στο μυαλό μου είναι», είπε χτες το βράδυ η Ισμήνη. Η δίαιτα είναι θέμα ψυχολογίας.
archive

1 γιαούρτι 2% 200-250 γρ. + 1 μήλο + κανέλα (+ λίγο μέλι) (πιο συχνά!).

Αυτό γράφει το πρόγραμμα για βραδινό. Μας κρέμασαν κουδούνες φίλοι μου. Δεν το αντέχω. Τρώω το γιαούρτι με το μήλο και την κανέλα και κλείνοντας τα μάτια φαντάζομαι ότι είμαι σε κάποιο πεντάστερο στο Μαϊάμι λίγο πριν πάω για σπα.

Εκεί λένε ότι πριν πας για μασάζ, ιαματικά λουτρά και τα ρέστα πρέπει να φας κάτι ελαφρύ και υγιεινό. Εδώ όμως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Είσαι όλη μέρα στους δρόμους, στο άγχος της Αθήνας, με μπίμπα ρύπανση και θορύβο. Όσο και να κλείσεις τα μάτια δε γίνεται να φανταστείς ειδυλλιακά τοπία και να πεις κάνω δίαιτα.

Βρήκα όμως τη λύση για να μην πεινάω. Πίνω νερό με αποτέλεσμα να νιώθω γεμάτο το στομάχι μου. Αυτοί που ξέρουν λένε ότι οι πρώτες μέρες της αποτοξίνωσης είναι δύσκολες, μετά όσο περνούν οι μέρες και νιώθεις ότι ξεπρήζεσαι και χάνεις κιλά ανεβαίνει η ψυχολογία σου. Είναι ακόμα νωρίς βεβαίως εγώ να διαπιστώσω κάτι τέτοιο (Δεν γίνονται όλα μέσα σε δύο ημέρες).

Έχω βάλει ένα στόχο όταν με το καλό πάω διακοπές το καλοκαίρι να έχω βγάλει από μέσα μου τη μπάλα που έχω καταβροχθίσει. Θα τα καταφέρω; «Όλα μέσα στο μυαλό μου είναι», είπε χτες το βράδυ η Ισμήνη. Η δίαιτα είναι θέμα ψυχολογίας.

Χτες κατάλαβα και κάτι άλλο. Όταν ο διαιτολόγος είναι καλός κάνεις και γι΄ αυτόν δίαιτα. Έχει τεράστια σημασία φίλοι μου να έχεις να κάνεις με κάποιον που αναγνωρίζει τα πάθη σου και δεν έχει ύφος 29 κατασκευαστών πλυντηρίων. «Να κάνεις τη δίαιτα στο 80%», δεν το ξεχνάω. Σίγουρα αυτό με κάνει να νιώθω καλύτερα αν κάνω μια μικρή παρασπονδία.

Δίπλα μου είναι ακόμα αυτό το μπολ με το γιαούρτι και το μέλι. Τώρα που σας γράφω ξαλάφρωσα και το βλέπω λες και είναι καρμπονάρα. Δεν με ενδιαφέρει που δεν έχω το κλασικό μου 2πιτο με απ΄ όλα γιατί έχω βάλει στόχο και θα τον πετύχω.

Μεταξύ μας, πέταξα όσες σοκολάτες και γλυκά είχα μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας και αυτό γιατί συνηθίζω να ξυπνάω μέσα στα άγρια μεσάνυχτα και να τρώω από ένα γλυκάκι. Βλέπετε για όλα φταίει αυτή η υπογλυκαιμία.

Συνεχίζεται...

Διαβάστε ακόμα: