Tech Ticker: Οι πιο σημαντικές ειδήσεις τεχνολογίας που πρέπει να ξέρετε για την εβδομάδα που πέρασε

Το Facebook κάνει δοκιμές για μία νέα λειτουργία που ονομάζει Messenger Day. Είναι παρόμοια των Stories του Snapchat και του Instagram. Δηλαδή, οι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν φωτό και βίντεο (με ή χωρίς φίλτρα), τα οποία θα παραμένουν διαθέσιμα μόνο για 24 ώρες. Η υπηρεσία είναι ενσωματωμένη στην εφαρμογή μηνυμάτων Facebook Messenger και όχι στην κύρια εφαρμογή της πλατφόρμας. Για την ώρα τα δοκιμαστικά τέστ γίνονται μόνο για τους χρήστες της Πολωνίας
PeopleImages via Getty Images

1. Η Google παρουσίασε τα αναμενόμενα smartphones της σε συνεργασία με την Ταϊβανέζικη HTC. Πρόκειται για τα Pixel και Pixel XL που διαθέτουν πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και μία εκπληκτική κάμερα. Συγκεκριμένα, και οι δύο συσκευές διαθέτουν επεξεργαστή Snapdragon 821, ROM 32 και 128GB, RAM 4GB και τρέχουν το τελευταίο λογισμικό Android Nougat 7. Το Pixel ενσωματώνει 5' Full HD οθόνη και μπαταρία 2770 mAh, ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο Pixel XL προσφέρει 5.5' QuadHD οθόνη και μπαταρία 3450 mAh. Και τα δύο smartphones υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση μέσω θύρας USB Type-C. Η κάμερα τους είναι η ίδια, και έχει ανάλυση 12MP και σύμφωνα με το DXO Mark - εταιρεία βαθμολόγησης καμερών - πρόκειται για τον καλύτερο αισθητήρα κάμερας κινητού που έχουν δει. Οι προ-παραγγελίες ξεκινούν στις 13 Οκτωβρίου και η διάθεση τους στις 20 Οκτωβρίου (για τις πρώτες χώρες). Αρχικό κόστος στα $649 (€580). Δείτε εδώ το βίντεο παρουσίασης

2. Σύμφωνα με την Which? - Βρετανική εταιρεία που κάνει tests σε διάφορα προϊόντα για την ενημέρωση του καταναλωτή -, η μπαταρία του νέου iPhone 7 είναι η χειρότερη του ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα, στη σύγκριση συμμετείχαν τα HTC 10, LG G5, Samsung Galaxy S7 και iPhone 7. Και στις 2 κατηγορίες δοκιμασιών της μπαταρίας (ομιλία και ίντερνετ), το HTC 10 είναι πρώτο ενώ το iPhone 7 τελευταίο. Παράλληλα, ο Tim Cook - διευθύνων σύμβουλος της Apple - έδωσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη για την ανάγκη υψηλής κρυπτογράφησης, τη σημασία της εικονικής πραγματικότητας κ.α.

3. Το Facebook κάνει δοκιμές για μία νέα λειτουργία που ονομάζει Messenger Day. Είναι παρόμοια των Stories του Snapchat και του Instagram. Δηλαδή, οι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν φωτό και βίντεο (με ή χωρίς φίλτρα), τα οποία θα παραμένουν διαθέσιμα μόνο για 24 ώρες. Η υπηρεσία είναι ενσωματωμένη στην εφαρμογή μηνυμάτων Facebook Messenger και όχι στην κύρια εφαρμογή της πλατφόρμας. Για την ώρα τα δοκιμαστικά τεστ γίνονται μόνο για τους χρήστες της Πολωνίας.

4. Η WhatsApp, εφαρμογή συνομιλίας μέσω μηνυμάτων, ανακοίνωσε μία νέα αναβάθμιση που φέρνει νέα χαρακτηριστικά στην επεξεργασία φωτο ή βίντεο και όχι μόνο. Δηλαδή, όταν ο χρήστης κάνει λήψη μίας φωτο ή καταγραφή ενός βίντεο, θα εμφανίζονται αυτόματα νέα εργαλεία επεξεργασίας - όπως προσθήκη αυτοκόλλητων, κειμένων κ.α. Επίσης, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η εφαρμογή θα φωτίζει την οθόνη για λήψη καλύτερων selfies. Τέλος, οι χρήστες μπορούν πλέον να στέλνουν GIFs - είναι σε δοκιμαστική φάση. Μπορείτε να πάρετε μέρος στις δοκιμές εδώ.

5. Οι αποκαλύψεις της Google συνεχίζονται με το νέο Google Home, έναν ανταγωνιστή του Amazon Alexa. Δηλαδή, πρόκειται για μία έξυπνη συσκευή η οποία διαθέτει ενσωματωμένο ηχείο που επιτρέπει την συνομιλία με τον χρήστη. Συγκεκριμένα, η συνομιλία γίνεται με την Google Assistant, μία έξυπνη προσωπική βοηθός που απαντάει σε ερωτήματα, όπως τι καιρό θα κάνει αύριο, πόσο έληξε ένας αγώνας και πολλά ακόμη. Επίσης, μπορεί να να αναπαράγει τη μουσική που ο χρήστης επιθυμεί. Αναμένεται στις 4 Νοεμβρίου έναντι $129 (€115). Δείτε εδώ το βίντεο παρουσίασης τους.

6. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και ένα σύντομο ανεπίσημο βίντεο του αναμενόμενου Xiaomi Mi Note 2 βγήκαν στην δημοσιότητα. Πρόκειται για το νέο phablet (κινητό με πολύ μεγάλη οθόνη) της Κινέζικης εταιρείας που ενδέχεται να διαθέτει διπλή πίσω κάμερα 13MP και καμπύλες στην δεξιά και αριστερά πλευρά της οθόνης. Επίσης, πρόκειται για high-end smartphone, καθώς πιθανόν να ενσωματώνει 5.7' QuadHD οθόνη, επεξεργαστή Snapdragon 821, RAM 4/6GB, ROM 32 έως 128GB και pressure sensitive display - δηλαδή η οθόνη θα αντιλαμβάνεται την πίεση. Αναμένεται μέχρι τέλος του μήνα.

7. Η Bowers & Wilkins - εταιρεία κατασκευής προϊόντων ήχου όπως ηχεία, ακουστικά κ.α. - ανακοίνωσε την ανανεωμένη της ναυαρχίδα στο χώρο των ακουστικών. Πρόκειται για τα P9 Signature, τα οποία είναι ενσύρματα τύπου over-ear, δηλαδή καλύπτουν πλήρως τα αυτιά για καλύτερη απομόνωση ήχου. Διαθέτει εξαιρετικό ήχο, λόγω των 40mm drivers και του εύρους συχνοτήτων 2-30 kHz. Ξεχωρίζει και για τον μινιμαλ σχεδιασμό του, με επικάλυψη από Ιταλικό δέρμα Safiano. Κοστίζουν $900 (€804) και είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία εδώ. Δείτε εδώ ένα βίντεο review.

8. INDIEGOGO (νέο): Η Gate είναι μία έξυπνη κλειδαριά που διαθέτει κλείδωμα/ξεκλείδωμα με κλειδί ή με κωδικό και κάμερα με αισθητήρα κίνησης. Όταν κάποιος είναι στην πόρτα, η Gate τον αντιλαμβάνεται και ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη ο οποίος μπορεί να ανοίξει την πόρτα με εντολή στο κινητό του ακόμα και αν βρίσκεται εκτός σπιτιού. Επίσης, διαθέτει ηχείο και μικρόφωνο για συνομιλία, αρκετούς τρόπους ξεκλειδώματος και είναι εύκολη στην εγκατάσταση. Ιδανική για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν την ασφάλεια του χώρου τους δίχως πολλά χρήματα. Αρχικό κόστος $179 (€160) και αποστέλλεται και Ελλάδα. Έχει λάβει $20 χιλ. από $70 χιλ. και λήγει σε έναν μήνα. Δείτε εδώ το βίντεο της καμπάνιας.

9. Η Sharp - Ιαπωνική εταιρεία κατασκευής τεχνολογικών προϊόντων, όπως τηλεοράσεις - παρουσίασε μία μοναδική 2.87' οθόνη ανάλυσης 2160 x 1920 με 1000ppi (pixels ανά ίντσα), και συνεπώς διαθέτει σχεδόν τη διπλάσια ανάλυση που υπάρχουν στα έως τώρα smartphones. Η χρήση της προορίζεται για γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, όπου η οθόνη τοποθετείται πολύ κοντά στα μάτια του χρήστη. Επίσης, παρουσίασε και ένα πρωτότυπο smartphone με την οθόνη να καλύπτει σχεδόν πλήρως τη πρόσοψη του κινητού.

10. Η Pebble - εταιρεία κατασκευής smartwatches - ανακοίνωσε το νέο οικονομικό smartwatch Pebble 2. Πέραν των κλασικών λειτουργιών ενός έξυπνου ρολογιού, διαθέτει αισθητήρα καρδιακών παλμών, υπολογίζει τα βήματα και τις αποστάσεις που διανύει ο χρήστης, και τέλος ελέγχει τη ποιότητα ύπνου. Επίσης, ενσωματώνει μικρόφωνο έτσι ώστε ο χρήστης να του υποβάλλει τα μηνύματα που θέλει να γράψει. Είναι αδιάβροχο στα 30m και έχει αυτονομία μπαταρίας 7 ημερών. Ανακοινώθηκε και το Pebble 2 SE, το οποίο είναι οικονομικότερο διότι δεν έχει τον αισθητήρα καρδιακών παλμών. Κοστίζουν €130 και €100 αντίστοιχα και διατίθενται ήδη για προ-παραγγελία. Αποστέλλονται και στην Ελλάδα. Δείτε εδώ το βίντεο παρουσίασης τους.

H εφαρμογή της εβδομάδας ή MUST-DOWNLOAD APP!

Η Pacemaker είναι μία εφαρμογή μουσικής που πρόκειται να αντικαταστήσει την ανάγκη για DJ. Ο χρήστης τοποθετεί τα τραγούδια του Spotify που θέλει να ακούσει, και η εφαρμογή αυτόματα πραγματοποιεί σωστά τις αλλαγές και όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Ιδανική για μικρά πάρτι καθώς δεν θα χρειαστεί πρόσληψη DJ. Επίσης, ενσωματώνει και τη Digital Mixtape, δηλαδή την ικανότητα να μπορεί ο χρήστης να χρησιμοποιεί τις DJ λειτουργίες και να δημιουργεί ψηφιακές κασέτες για να τις μοιράζεται εύκολα και γρήγορα με τους φίλους του. Είναι διαθέσιμη δωρεάν μόνο για iOS συσκευές.

ΜUST-WATCH VIDEO: Οι τοπ 10 Αndroid εφαρμογές που πρέπει να έχετε!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Tech Ticker.