Έχεις περισσευούµενα φάρµακα; Δώρισέ τα!

Κύρια δράση της οργάνωσης είναι η mobile εφαρµογή «GIVMED» για iOS & android, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δωρίσει όσα φάρµακα του περίσσεψαν επειδή ολοκλήρωσε ή άλλαξε τη θεραπεία του, εύκολα και γρήγορα! Μέσω της εφαρµογής, ο χρήστης καταχωρεί τα περισσευούµενα φάρµακά του, τα οποία αυτόµατα συνδέονται µε τις ελλείψεις φορέων που στηρίζουν κοινωνικά ευπαθείς οµάδες και έτσι γίνονται οι δωρεές... τόσο απλά! Μάλιστα, ο χρήστης δε χρειάζεται καν να κάνει τη µεταφορά, µιας και υπάρχει η επιλογή να παραλάβει τα φάρµακα από το σπίτι του χρήστη η εθελοντική οµάδα του GIVMED και να τα παραδώσει εκεί ακριβώς που υπάρχει ανάγκη.
givmed

Το 2015, σύµφωνα µε τον ΕΟΦ, κάθε Έλληνας αγόρασε περίπου 45 κουτιά φαρµάκων, ενώ κάθε Γερµανός 20 λιγότερα! Υπολογίζεται ότι περίπου το 10%-15% από αυτά τελικά περισσεύουν και λήγουν... Όµως, το ίδιο έτος -σύµφωνα µε την ΕΛΣΤΑΤ- 2.300.000 συνάνθρωποί µας, έζησαν κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή δυσκολεύονταν να καλύψουν (µεταξύ άλλων) και τις φαρµακευτικές τους ανάγκες.

Το χάσµα αυτό ερχεται να γεφυρώσει το GIVMED, το δίκτυο αξιοποίησης περισσευούµενων φαρµάκων προς όφελος των κοινωνικά ευπαθών οµάδων. Κύρια δράση της οργάνωσης είναι η mobile εφαρµογή «GIVMED» για iOS & android, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δωρίσει όσα φάρµακα του περίσσεψαν επειδή ολοκλήρωσε ή άλλαξε τη θεραπεία του, εύκολα και γρήγορα! Μέσω της εφαρµογής, ο χρήστης καταχωρεί τα περισσευούµενα φάρµακά του, τα οποία αυτόµατα συνδέονται µε τις ελλείψεις φορέων που στηρίζουν κοινωνικά ευπαθείς οµάδες και έτσι γίνονται οι δωρεές... τόσο απλά! Μάλιστα, ο χρήστης δε χρειάζεται καν να κάνει τη µεταφορά, µιας και υπάρχει η επιλογή να παραλάβει τα φάρµακα από το σπίτι του χρήστη η εθελοντική οµάδα του GIVMED και να τα παραδώσει εκεί ακριβώς που υπάρχει ανάγκη. Φυσικά, το GIVMED δεν ξεχνά να επιβραβεύει τους χρήστες του για τις δωρεές τους! Ο χρήστης µπορεί να δηµιουργήσει το online προσωπικό φαρµακείο του, δηλαδή µία λίστα µε όλα τα φάρµακά του και τις ηµεροµηνίες λήξης τους, ώστε να ενηµερώνεται αυτόµατα, πριν αυτά λήξουν!

Η µεταφορά φαρµάκων είναι προς το παρόν διαθέσιµη µόνο στην Αττική. Επίσης, η εφαρµογή δεν επιτρέπει τη δωρεά ληγµένων φαρµάκων, ναρκωτικών, ανοιχτών σιροπιών/κρεµών ή φαρµάκων που χρειάζονται ειδικές συνθήκες συντήρησης.

Η ιδέα του GIVMED, ξεκίνησε από την απώλεια ενός συγγενικού προσώπου και το βίωµα των µεγάλων ποσοτήτων φαρµάκων που θέλει κάποιος να δωρίσει, αλλά δεν ξέρει πώς, καθώς δεν υπάρχει µια σωστή και διαφανής διαδικασία. Αυτή την ιδέα, αγκάλιασε µια µεγάλη οµάδα νέων ανθρώπων, που αξιοποιώντας το τεχνολογικό εκπαιδευτικό υπόβαθρό της και µένοντας στην Ελλάδα συµβάλλει στην αντιµετώπιση της κοινωνικοοικονοµικής κρίσης. Έτσι, τον Μάρτιο του 2016 ιδρύθηκε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση GIVMED που αποδεικνύει πως, όταν η κοινωνική προσφορά συνδυαστεί µε την καινοτοµία, µπορεί να έχει ακόµα µεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων µας.

Μέσα σε τρεις µήνες, το GIVMED έχει δικτυώσει 2.694 κουτιά φαρµάκων, αξίας 9.789 ευρώ και συνεργάζεται µε 15 φορείς στην Αθήνα - αποδέκτες αυτών των φαρµάκων (π.χ. PRAKSIS, Κιβωτός του Κόσµου, Άσυλο Ανιάτων, Μερόπειον Ίδρυµα κ.ά).

Tην Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, από τις 13:00 ως τις 21:00, η οµάδα µας θα βρίσκεται στο Startup Garden του e-Ηealth Forum + festival, στην Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων. Ελάτε να τους γνωρίσετε και να µάθετε τι µπορείτε να κάνετε µε τα φάρµακα που σας περισσεύουν!

Email: hello@givmed.com

Δημοφιλή