The Blog

Σαλάτα με κους κους, φέτα και πέστο

Η σαλάτα αυτή συνοδεύει τέλεια ψητό κρέας (μπάρμπεκιου δηλαδή) απλά εμείς σήμερα είπαμε για αλλαγή να σταματήσουμε τις προκλήσεις.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Από την Φοίβη Τσικκίνη

Δεκαπέντε μετρημένα λεπτά. Τόσα αντέχεις στην κουζίνα σου το καλοκαίρι. Μέσα σε αυτά τα 15 λεπτά λοιπόν κάνεις μια σαλάτα, από αυτές που σε κρατάνε μέχρι το βράδυ. Θα έχει κους κους μαζί με τα λαχανικά, φέτα και μια ανάσα πέστο.

Κάτι ακόμα. Η σαλάτα αυτή συνοδεύει τέλεια ψητό κρέας (ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ) απλά εμείς σήμερα είπαμε για αλλαγή να σταματήσουμε τις προκλήσεις. Τα δεκαπέντε λεπτά μόλις ξεκίνησαν

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα:

• 200 γρ κους κους

• 400 ml ζεστός ζωμός λαχανικών (ή ζεστό νερό)

• 2 πιπεριές

• 1 αγγούρι

• 300 γρ φέτα

• 6 κρεμμυδάκια φρέσκα

• 4 κ.σ. πέστο

• λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το κους κους με το ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε ( μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ζεστό νερό όμως τότε προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι). Το αφήνουμε περίπου 5-10 λεπτά να απορροφηθεί το υγρό.

2. Κόβουμε τις πιπεριές, το αγγούρι, και τα κρεμμυδάκια και σπάμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια.

3. Ανακατεύουμε το πέστο με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε όλα τα υλικά στο κους κους.