The Blog

Σαλάτα με ξυνόμηλο και παντζάρι

Είναι απόλυτα κατανοητό πως οι συνήθειές σου είναι ιερές. Το τζιν σου θέλει μόνο στυμμένο λεμόνι, οι ξανθοί δεν πιάνουν μία μπροστά στους μελαχρινούς και όλες οι υπόλοιπες γεύσεις παγωτού είναι περιττές από τη στιγμή που υπάρχει η σοκολάτα.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Από την Ιάνθη Μιχαλάκη

Είναι απόλυτα κατανοητό πως οι συνήθειές σου είναι ιερές. Το τζιν σου θέλει μόνο στυμμένο λεμόνι, οι ξανθοί δεν πιάνουν μία μπροστά στους μελαχρινούς και όλες οι υπόλοιπες γεύσεις παγωτού είναι περιττές από τη στιγμή που υπάρχει η σοκολάτα.

Είναι τα μικρά πράγματα που χωρίς αυτά δεν θα ήσουν εσύ, αλλά πιθανότατα ο διπλανός σου. Όσο πιστός και αν τους είσαι όμως, που και που θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Μπορεί να είναι έξω από τα νερά σου, να μην μοιάζει με καμια απο τις συνήθειες σου, αλλά είχε καιρό να σε ιντριγκάρει κάτι και δε μπορείς να αντισταθείς.

Γιατί είσαι περίεργος να δεις τι θα γίνει όταν αναρωτιέσαι απλά «γιατί όχι». Θα το κάνεις αλλιώς.

ΥΛΙΚΑ

• 3-4 φέτες bacon

• 2 πράσινα μήλα

• 2 φρέσκα παντζαρια

• 4-5 ραπανάκια

• 1 μεγάλο ματσάκι ρόκα

• 100 γρ φέτα, τριμμένη

• 1 κτγ μουστάρδα

• 1 κτσ ελαιόλαδο

• 1 κτσ λευκό ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Τοποθετούμε το bacon σε ένα μικρό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.

2.Κόβουμε τα μήλα, τα παντζάρια και τα ραπανάκια σε λεπτές ροδέλες και στήνουμε τη

σαλάτα τοποθετώντας εναλλάξ τις ροδέλες με λίγη ρόκα.

3.Κόβουμε το bacon σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε μαζί με τη φέτα πάνω στη σαλάτα.

4.Τέλος, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και τη μουστάρδα και ρίχνουμε από πάνω