Apple Donuts

Η αλήθεια είναι πως δε μπορούμε να σε ταΐζουμε 2-2 τις τσίχλες νικοτίνης, ούτε να σε βγάλουμε σηκωτό για τρέξιμο. Μπορούμε όμως να σε βοηθήσουμε να αντισταθείς δυναμικά στο donut που βρέθηκε από το πουθενά στο δρόμο σου για τη δουλειά και φωνάζει το όνομα σου. Επαναλαμβάνεις 3 φορές "leave now and never come back", γυρνάς σπίτι, φτιάχνεις αυτούς τους λουκουμάδες μήλου και μετά κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη γεμάτος περηφάνια. Είδες; Mπράβο!
the eaters

Η αλήθεια είναι πως δε μπορούμε να σε ταΐζουμε 2-2 τις τσίχλες νικοτίνης, ούτε να σε βγάλουμε σηκωτό για τρέξιμο. Μπορούμε όμως να σε βοηθήσουμε να αντισταθείς δυναμικά στο donut που βρέθηκε από το πουθενά στο δρόμο σου για τη δουλειά και φωνάζει το όνομα σου. Επαναλαμβάνεις 3 φορές "leave now and never come back", γυρνάς σπίτι, φτιάχνεις αυτούς τους λουκουμάδες μήλου και μετά κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη γεμάτος περηφάνια. Είδες; Mπράβο!

ΥΛΙΚΑ

• 115 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 2 κτγ καστανή ζάχαρη

• 1 αβγό

• 1/3 κούπας γάλα

• ¼ κούπας μηλόξυδο

• 2 μεγάλα κόκκινα μήλα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες

• 1/3 κούπας ζάχαρη

• 1 κτγ κανέλα

• Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη, το αβγό, το γάλα και το ξύδι μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά.

2. Στο μεταξύ γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι τη μέση με ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει.

3. Αφαιρούμε το κέντρο με τα κουκούτσια από τις φέτες του μήλου. Βυθίζουμε μία μία στο μπολ με τη ζύμη μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα και πετάμε στην κατσαρόλα με το λάδι. Με μία κουτάλα γυρνάμε μέχρι να φουσκώσουν και από τις δύο πλευρές. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα.

4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Τοποθετούμε έναν έναν τους λουκουμάδες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της κανέλας. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν καταναλωθούν.

*Αν νιώθετε έτοιμοι για όλα, πνίξτε τους σε καραμέλα. You won't be sorry.

Από την Ίανθη Μιχαλάκη

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο TheEaters.gr