The Blog

Cheesecake χωρίς δίλημμα

Μόλις το κουτάλι σου τελειώσει το μακροβούτι στην κρέμα του cheesecake μας, το μόνο δίλημμα που θα έχει μείνει στο μυαλό σου θα είναι αν θα το φας όλο σε μερικά νανοδευτερόλεπτα ή αν θα του δώσεις μια μικρή παράταση ζωής.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Γράφει ο 'Αρης Αλβανός

Ποιο πουκάμισο να φορέσεις. Τι καφέ να πάρεις. Με ποιον από τους 13285 τρόπους να σκοτώσεις τον προϊστάμενο σου. Που να πας για ποτό. Συγκατοίκηση ή ελευθερία. Mπάτμαν ή Σούπερμαν. Κάποιες μέρες το μυαλό σου έχει πιο πολλά και από αυτό του Τζον Μάλκοβιτς.

Αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος διλήμματα.

Δεν έχουμε απαντήσεις για όλα αυτά. Ίσως να μην θέλουμε και να δώσουμε τελικά.

Ενα πράγμα όμως ειναι σίγουρο.Μόλις το κουτάλι σου τελειώσει το μακροβούτι στην κρέμα του cheesecake μας, το μόνο δίλημμα που θα έχει μείνει στο μυαλό σου θα είναι αν θα το φας όλο σε μερικά νανοδευτερόλεπτα ή αν θα του δώσεις μια μικρή παράταση ζωής.

Ότι δεν λύνεται μαλλον τρώγεται.

ΥΛΙΚΑ

Για δύο άτομα

• 250 ml τυρί κρέμα

• 125 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (κρύα αλλιώς δεν θα πήξει)

• 1 λοβό βανίλιας

• Χυμό από μισό λεμόνι

• 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

• 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

• 100 γρ. μπισκότα τύπου shortbread, ψιλοκομμένα

• μία χούφτα φράουλες κομμένες στα 4

• 2 σφηνάκια τσίπουρο

• μερικά φύλλα μέντας (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαγειρεύει ο Γιώργος Παπαλεοντίου

1. Σε ένα βαθυ τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, απλώνουμε

ομοιόμορφα και ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία της φωτιας στο μέγιστο. Μόλις η ζάχαρη γίνει

καραμέλα και πάρει ένα σκούρο χρώμα, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μπισκότα και

ανακατεύουμε προσεκτικά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα

ψιλοκόβουμε ξανά.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί, τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και τους

σπόρους βανίλιας.

3. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει κορυφές.

4. Ανακατεύουμε το μείγμα τυριού διπλώνοντας τη σαντιγί απαλά και τοποθετούμε στο ψυγείο.

5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις φράουλες

μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το τσίπουρο και ψήνουμε

μέχρι να εξατμιστεί. Στόχος, η υφή μαρμελάδας. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

6. Τοποθετούμε ένα τσέρκι στο πιάτο μας και σε επιπεδα βαζουμε το μπισκοτο μας, την κρεμα και τη σαλτσα φραουλας.

Προαιρετικά: Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένη μέντα