Hot Dog Kings

Λίγοι καλοί φίλοι, οι σκύλοι μας, δύο μηχανές που θα οδηγούσε με ευχαρίστηση ο Steve MqQueen, παγωμένες μπύρες και λουκάνικα.
TheEaters

Aπό τον Κωστή Αλβανό

Λένε ότι δεν χρειάζεσαι πολλά για να είσαι ευτυχισμένος. Την Κυριακή που μας πέρασε, είχα σκοπό να βάλω αυτή την κοινοτοπία στη δοκιμασία της πραγματικότητας. Και για όλους τους σωστούς λόγους, το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο.

Λίγοι καλοί φίλοι, οι σκύλοι μας, δύο μηχανές που θα οδηγούσε με ευχαρίστηση ο Steve MqQueen, παγωμένες μπύρες και λουκάνικα. Άψογα. Κάμποση ώρα μετά εκεί στα κτήματα του Βασιλιά, (για να μαστε politically correct, κάπου στο Τατόι) εγώ, ο Δημήτρης, ο Νίκος και ο Χρήστος θα γινόμασταν για λίγες ώρες οι Αυτού Μεγαλειότητες των hοt dogs.

Μακριά από κουζίνες, έξω απο τους τέσσερις τοίχους, νιώσαμε την ελευθερία της φύσης. Τόσο που μάλλον το παρακάναμε. Ήξερα ότι οι checklists δεν είναι το δυνατό μας σημείο, αλλά σίγουρα δεν περίμενα να ξεχάσουμε ακόμα και μαχαίρι. Μόλις καταλάβαμε ότι θα πηγαίναμε την ανθρώπινη εξέλιξη αρκετά στάδια πίσω, κάνοντας τα πάντα μόνο με τα χέρια μας, κοιταχτήκαμε. Γελάσαμε. Και γουστάραμε ακόμη περισσότερο.

Στη δική μας Malboro Country είχαμε ότι χρειαζόμασταν. Κρέας, φωτιά, τα χέρια μας και την παντοτινή αξία της αντροκουβέντας. Μέχρι το τελευταίο λουκάνικο να νιώσει την υγιή βία του κυνόδοντα και η τελευταία γουλιά μπύρας να αποχαιρετήσει το κουτάκι που κρυβόταν καιρό τώρα, θα είχα ήδη συμφωνήσει με τον Βούδα: Τα απλά πράγματα φέρνουν τη μεγαλύτερη ευτυχία.

Και τωρα προσοχή, ακολουθούν tips:

• Δεν πειράζει. Δεν θα το πούμε πουθενά. Κάνε ενα checklist. Θα είσαι εξίσου επαναστάτης και ωραίος.

• Αν θες να ψήσεις στο τηγάνι στην εξοχή πάρε κατι σαν και αυτό . Θα χρειαστείς και 2-3 φιαλίδια γκαζιού.

• Κάνε μια προετοιμασία και φτιάξε στην κουζίνα του σπιτιου σου, τα extras για τα hot dogs σου. Αν είναι να φτιάξεις ενα πράγμα φτιάξε καραμελωμένα κρεμμύδια.

(Θα χρειαστείς: 3 κρεμύδια σε ροδέλες , 3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο, 2 κουταλιές της σουπας μπαλσάμικο ξυδι, 1 κουταλια της σούπας μαυρη ζάχαρη (προτιμήστε την dark brown της Τate and Lyle) αλάτι.

1. Ζεσταίνουμε ενα βαθύ τηγανι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιολαδο, σωτάρουμε τα κρεμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρωμα. 2. Προσθέτουμε τη ζαχαρη. Την αφήνουμε να καραμελώσει. 3. Ρίχνουμε το ξύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 4.Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν πάρα πολύ τα κρεμμύδια. Γύρω στα 20 λεπτά.

• Και αν θέλεις κάτι πολυ cool t-shirts πήγαινε στο store του Νίκου, από τους The Real Intellectuals εδώ