Semifreddo με μπισκότα και κεράσια

Λέγεται Semifreddo φiλοι μου. Σε μετάφραση: ήμι-παγωμένο. Κάτι μεταξύ κρέμας και παγωτού.
The Eaters

Λέγεται Semifreddo φiλοι μου. Σε μετάφραση: ήμι-παγωμένο. Κάτι μεταξύ κρέμας και παγωτού. Η διαδικασία για να το φτιάξεις είναι σούπερ απλή και γρήγορη και το αποτέλεσμα είναι ό,τι θες από ένα καλοκαιρινό γλυκό: ελαφρύ, δροσερό, εντάξει και λίγο εντυπωσιακό.

Το ιδανικό τελείωμα σε ένα δείπνο στο σπίτι ή αυτό που θα τρως με το κουτάλι, το βράδυ, μπροστά στην τηλεόραση λίγο πριν φύγεις για το νησί. Κι είμαι περίεργη ποιoς θα καταφέρει να δείξει εγκράτεια και να μην το εξαφανίσει σε χρόνο dt. Στην τελική, ας το κάνει. Την επόμενη μέρα μπορεί να φτιάξει και δεύτερο. Τόσο απλά.

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα:

• 200 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσια 125 ml νερό

• 50 γρ ζάχαρη

Για το Σεμιφρέντο:

• 4 κ.σ. ζάχαρη

• 2 αυγά, ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 235 γρ κρέμα 35% λιπαρά

• λίγο αλάτι

• εκχύλισμα βανίλιας

Για το μπισκότο:

170 γρ μπισκότα σοκολάτας 80 γρ βούτυρο

10 κεράσια χωρίς κουκούτσια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τα κεράσια, το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί αρκετό από το νερό και να δέσει η σάλτσα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

2. Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε λίγα λίγα τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε στα μπισκότα κι ανακατεύουμε.

3. Εχουμε τρία μπωλ. Στο πρώτο έχουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Στο δεύτερο έχουμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στο τρίτο την κρέμα και την χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σφίξει. Ενώνουμε το μείγμα των κρόκων με την κρέμα και κατόπιν τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε αλλά όχι πολλές φορές για να μην αφαιρέσουμε όλο τον αέρα.

Για τη συναρμολόγηση:

Βάζουμε διαφανή μεμβράνη σε μια παραλληλόγραμμη θήκη ώστε να διευκολυνθούμε μετά στο ξεφορμάρισμα. Απλώνουμε το μισό μείγμα από το σεμιφρέντο, πασπαλίζουμε από πάνω με μπισκότο και απλώνουμε τα κομμένα κεράσια στη σειρά (όχι τη σάλτσα). Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα σεμιφρέντο και τελειώνουμε με μπισκότο. Καλύπτουμε τη θήκη με μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες να παγώσει.

Για να σερβίρουμε το ξεφορμάρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5 λεπτά και το συνοδεύουμε με τη σάλτσα από κεράσια.

Από την Φοίβη Τσικκίνη