The Blog

XXL Cookie

Μπισκότο. Γιατί να συμβιβάζεσαι με bit sized όταν μπορείς να έχεις ένα ΧΧL. Σε έναν ονειρικό κόσμο τα μπισκότα θα ήταν μόνο έτσι - οι θερμίδες θα παρέμεναν οι ίδιες, εννοείται. Περισσότερη μα πολύ περισσότερη σοκολάτα, κομμάτια που θυμίζουν pizza/cake (dear lord) ή απλά βάζεις το κουταλι σου και το τρως μόνος, φτιάχνεται σε τηγάνι και σερβίρεται με παγωτό ή κρέμα γάλακτος. I rest my case.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Μπισκότο. Γιατί να συμβιβάζεσαι με bit sized όταν μπορείς να έχεις ένα ΧΧL. Σε έναν ονειρικό κόσμο τα μπισκότα θα ήταν μόνο έτσι - οι θερμίδες θα παρέμεναν οι ίδιες, εννοείται.

Περισσότερη μα πολύ περισσότερη σοκολάτα, κομμάτια που θυμίζουν pizza/cake (dear lord) ή απλά βάζεις το κουτάλι σου και το τρως μόνος, φτιάχνεται σε τηγάνι και σερβίρεται με παγωτό ή κρέμα γάλακτος. I rest my case.

ΥΛΙΚΑ

• 150 γρ. βούτυρο, ανάλατο

• 100 γρ. (1/2 cup) μαύρη ζάχαρη

• 55 γρ. (1/4 cup) κρυσταλλική ζάχαρη

• 1 αυγό

• 1 κ/σ εκχύλισμα βανίλιας

• 265g (1 3/4 cup) αλεύρι

• 1/2 κ/σ μαγειρική σόδα

• 90 γρ. (1/3 κούπας) φυστικοβούτυρο

• 100 γρ.70% μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι με βάση περ. 18.5 cm το οποίο να μπαίνει στο φούρνο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να κρυώσει.

Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια στο μίγμα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα και ρίχνουμε κουταλάκια φυστικοβούτυρο (προσοχή στην ποσότητα γιατί έχει αρκετά έντονη γεύση). Ρίχνουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να πάνε τα συστατικά παντού. Στρώνουμε την επιφάνεια για να γίνει λεία.

Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσαφί και τραγανό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Το κόβουμε σε τρίγωνα.

Από την Φιλιώ Μέτση

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο TheEaters.gr