Τι είναι αυτό που κάνει το Self'it να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα

Στα υπάρχοντα κοινωνικά δίκτυα, ο καθένας μας κάνει φίλους και μοιράζεται στιγμές με εκείνους. Όσους περισσότερους φίλους έχει, τόσο περισσότερη ανταπόκριση θα έχει καθετί που θέλει να δείξει ή να πει. Στο Self'it θεωρούμε ότι εκτός των φίλων μας, είναι αρκετά ενδιαφέρον να μοιραζόμαστε στιγμές με άτομα, γνωστά ή άγνωστα που βρίσκονται στην ίδια περιοχή με εμάς, την ίδια στιγμή και βιώνουν πιθανώς κάποια κοινή κατάσταση ή εμπειρία. Το Self'it μετατρέπει το κινητό μας σε μία μικρογραφία της κάθε διαφορετικής περιοχής μέσα από ένα σύνολο φωτογραφιών σε live χρόνο.
shutterstock

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν να μπορείς να ξεχωρίσεις μέσα στο πλήθος με μία απλή φωτογραφία ενώ παράλληλα να «κρατάς» όλη την πόλη στο χέρι σου; Την απάντηση σε αυτό δίνει το Self'it, ένα ολοκληρωμένο mobile κοινωνικό δίκτυο που φτιάχτηκε πριν από μερικούς μήνες από δύο Έλληνες φοιτητές πληροφορικής. Η βασική του λειτουργία είναι να επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τις φωτογραφίες όσων βρίσκονται την ίδια στιγμή στο ίδιο μέρος με εκείνους, ενώ παράλληλα μπορούν να γνωρίζουν κάθε στιγμή το top10 των δημοφιλέστερων φωτογραφιών κάθε περιοχής.

Τι είναι αυτό που κάνει τελικά το Self'it να ξεχωρίζει απο τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα; Στα υπάρχοντα κοινωνικά δίκτυα, ο καθένας μας κάνει φίλους και μοιράζεται στιγμές με εκείνους. Όσους περισσότερους φίλους έχει, τόσο περισσότερη ανταπόκριση θα έχει καθετί που θέλει να δείξει ή να πει. Στο Self'it θεωρούμε ότι εκτός των φίλων μας, είναι αρκετά ενδιαφέρον να μοιραζόμαστε στιγμές με άτομα, γνωστά ή άγνωστα που βρίσκονται στην ίδια περιοχή με εμάς, την ίδια στιγμή και βιώνουν πιθανώς κάποια κοινή κατάσταση ή εμπειρία. Το Self'it μετατρέπει το κινητό μας σε μία μικρογραφία της κάθε διαφορετικής περιοχής μέσα από ένα σύνολο φωτογραφιών σε live χρόνο. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος με μία φωτογραφία και να γίνεται το πρόσωπο της ημέρας σε κάθε διαφορετικό μέρος το κόσμου.

Το Self'it, μετρά ήδη χιλιάδες φωτογραφίες σε Ελλάδα, Αγγλία, Κύπρο, Ισπανία, Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, Ντουμπάι και Φιλιππίνες σε περισσότερες από 150 διαφορετικές πόλεις ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι οι ενεργοί χρήστες ξεπερνούν το 40% μηνιαίως! Είναι προσωρινά διαθέσιμο δωρεάν στο App Store ενώ αυτή την περίοδο η ομάδα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την Android έκδοση.

Πίσω απο το Sel'fit βρίσκεται ο Θέμης Δρακωνάκης, 23 ετών φοιτητής Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και ο Σωτήρης Κανηράς, 22 ετών φοιτητής Πληροφορικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Πρόσφατα, προστέθηκε στην ομάδα και ο Κωνσταντίνος Ρέππας, απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστήμίου στο τμήμα πληροφορικής.

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν να μπορείς να ξεχωρίσεις μέσα στο πλήθος με μία απλή φωτογραφία ενώ παράλληλα να «κρατάς» όλη την πόλη στο χέρι σου;

Η ιδέα προέκυψε κυρίως από τον περιορισμένο τρόπο με τον οποίο οι φωτογραφίες διαφορετικών χρηστών συγκεντρώνουν likes. Μέσα απο το Self'it, δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να γίνεται δημοφιλής με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, μέσα απο οτιδήποτε έχει να δείξει ή να πεί. Έτσι ξεκίνησε να δημιουργείται μία εφαρμογή που εμφανίζει τις 10 φωτογραφίες με τα περισσότερα likes σε κάθε περιοχή για κάθε διαφορετική στιγμή.

Γρήγορα, όλο αυτό πήγε ένα βήμα παραπέρα κάνοντας το Self'it μία πηγή ροής γεγονότων της καθημερινότητας για κάθε σημείο του κόσμου ξεχωριστά, που δίνει την ελευθερία στον καθένα να εκφραστεί μέσα από εικόνες, να τις μοιραστεί με όσους βιώνουν κάτι κοινό και να ξεχωρίσει μέσα από οτιδήποτε θεωρεί σημαντικό. Γιατί για κάθε τι σημαντικό και ενδιαφέρον για εμάς, υπάρχει σίγουρα κάποιος που θα ήθελε να το μοιραστεί! Και πόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται όταν αυτός ο κάποιος βρίσκεται στον ίδιο χώρο, την ίδια στιγμή με εμάς!

Η εφαρμογή διαθέσιμη στο itunes εδώ.