Ημερολόγιο Εκλογών # -9

Η HuffPost Greece, μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Κάθε βράδυ ένας διαφορετικός δημοσιογράφος του Newsroom, ποστάρει για τις ημέρες των εκλογών, σε αυτό το blog, όλα όσα του έκαναν κλικ.
Amanda Schutz/Flickr

Την Παρασκευή μου έλαχε εμένα να γράψω το «Ημερολόγιο Εκλογών» της HuffPost Greece, μια μέρα που ως γνωστόν οι περισσότεροι μετά τη δουλειά αναφωνούν «Thank God it's Friday» και πηγαίνουν για ποτό, φαγητό ή έστω για μια βόλτα βρε παιδί μου (και εγώ το ίδιο θα κάνω μόλις δώσω αυτό το υπέροχο κείμενο, έτσι αρχισυντάκτες μου;).

Για όσους όμως είναι ήδη αγκαλιά με τον καναπέ τους και δεν δέχονται να απαρνηθούν τις πιτζάμες τους, εγώ είμαι εδώ για να σας διασκεδάσω με τα προεκλογικά μας.

Η πρώτη μάχη της ημέρας παίχτηκε ανάμεσα στα ... περήφανα γηρατειά και τα νιάτα, με τους πρώτους να νικούν πανηγυρικά. «Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός ... ο παλιός είναι αλλιώς» είναι το στιχάκι που ταιριάζει απόλυτη στην είδηση ότι πάνω από δύο εκατομμύρια ψηφοφόροι ξεπερνούν τα 71 χρόνια. Αυτό σύμφωνα βέβαια με τους παλιούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Και μιας και μιλάμε για όχι και τόσο ... φρέσκες πολιτικές ιδέες, μου ήρθε αυθόρμητα η ανάγκη να σας πω για τον «πρόεδρο της καρδιάς μας», τον Κώστα Καραμανλή δηλαδή. Μην βιαστείτε να αποδώσετε τον χαρακτηρισμό σε εμένα, εγώ άλλωστε ανήκω στους νέους που τρώνε λάχανο οι παραπάνω 70ρηδες, αλλά σε θερμούς υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι τον περίμεναν εναγωνίως έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Με μια γρήγορη ματιά στο βίντεο - και μετρώντας τις ... φαλάκρες - διαπίστωσα πως μάλλον οι κατάλογοι του Υπουργείου Εσωτερικών παραμένουν σωστοί.

Η νεαρή ηλικία βέβαια δεν σημαίνει αυτόματα ότι κάποιος σκέφτεται και πιο λογικά. Να, πάρτε παράδειγμα από την Ραχήλ Μακρή, η οποία επιμένει να θέλει να γεμίσει τις τσέπες μας με ολόφρεσκα ευρουλάκια made in Greece. «Άκουσαν, δεν κατάλαβαν και έσπευσαν να χλευάσουν την ασχετοσύνη τους», απάντησε σήμερα στους επικριτές της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο προεκλογικός αγώνας είναι σύντομος και σκληρός, δεν αντιλέγω. Και προφανώς, επικίνδυνος για τα νεύρα.

Εμείς ας αφήσουμε απλώς το Twitter να κάνει τη δουλειά του, με τον μοναδικό τρόπο που αυτό ξέρει:

Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που συνέδεσαν τον πρωινό σεισμό με τον ζήλο της Ραχήλ Μακρή για εκτυπώσεις χρημάτων:

Ας μην ξεχνάμε όμως και το λατρεμένο σε όλους μας Facebook, ένα άλλο μέσο που δίνει την ευκαιρία για πειραματισμό σε όσους δεν σέβονται ούτε ιερά ούτε όσια (εγώ δεν είμαι από αυτούς, όχι...). Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης εμπνεύστηκε από την ψιλή κουβεντούλα που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με μια τυραννισμένη ελληνική οικογένεια στο σποτ της Νέας Δημοκρατίας και οραματίστηκε κάπως αλλιώς τη σκηνή. Βοήθειά μας!

«Ιερό πόλεμο» εξαπέλυσε πάντως ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενάντια στις αφίσες, δηλώνοντας χωρίς φόβο και πάθος ότι θα «καρφώσει» όσα πολιτικά κόμματα ρυπαίνουν την πόλη. Κάτι που ακούμε βέβαια σε κάθε προεκλογική περίοδο και στο τέλος μένουμε με την ... όρεξη. Αν έχει κάποιο πρόβλημα να εντοπίσει τους υπαίτιους ο κ. Καμίνης, εγώ δεσμεύομαι να ανεβάζω κάθε μέρα στο Instagram μου φωτογραφίες με hashtag #afisoripansi. Έστω και άφιλτρες!

Υποσχέσεις για μία καθαρότερη πόλη δεν ξέρω αν δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα μας τάζει μία πόλη χωρίς ΜΑΤ. Αυτό ισχυρίστηκε ο ο υποψήφιος στην Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Τυροβολάς, μιλώντας στο κανάλι 9. Σαν να λέμε χωριάτικη σαλάτα δίχως φέτα δηλαδή Στέφανέ μου; Τα «γούστα», άλλωστε, διαφέρουν από κόμμα σε κόμμα.

Και θα κλείσω με ένα κουίζ: Τι σχέση έχουν οι Sex Pistols με την Χρυσή Αυγή; Την εξής μία και μοναδική, ότι ο άνθρωπος που κάποτε φώναξε στον πατέρα του «Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols. Γκε γκε;», τώρα μας πληροφορεί ότι θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή και εξηγεί τους λόγους (σε περίπτωση που είχατε μεγάλη ανησυχία δηλαδή). Ο λόγος για τον ηθοποιό Γιώργο Πετρουλάκο, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο 2ο προεκλογικό σποτ της Χρυσής Αυγής. Δυστυχώς για αυτόν εδώ δεν πρόκειται για ερμηνεία, αφού αυτό που λέει το εννοεί. Την αλήθεια φαίνεται ότι δεν την βρήκε ποτέ, ούτε στους Sex Pistols, ούτε και πουθενά. Γκε γκε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δημοφιλή