Καλώς ήρθατε στη Huffington Post South Africa

Φτιάξαμε μια ομάδα ανθρώπων νέων, έξυπνων, παθιασμένων και περνάμε πολύ καλά μαζί μετά από χρόνια σε παραδοσιακές αίθουσες σύνταξης. Περάσαμε τρεις εβδομάδες πριν το ξεκίνημά μας μαθαίνοντας πραγματικά τι θα πει να είσαι σκληρός και διασκεδαστικός, όπως είναι η ατάκα μας. Απλές καθημερινές συζητήσεις έγιναν κανονικά βίντεο και σοβαρές συζητήσεις πυροδότησαν δεκάδες άρθρα, κύρια και επεξηγηματικά, αποκλειστικά στην πολιτική και αληθινή ερευνητική δουλειά.
archive

Είναι δύσκολο να είσαι συντάκτης στη Ν. Αφρική. Οι ειδήσεις δε σταματούν ποτέ σε μια χώρα σαν κι αυτή. Συγκεντρώσεις σε δείπνα. Ασανσέρ. Ουρές στα ψώνια. Αεροπορικές θέσεις. Ακόμα και το θολό δωμάτιο στο τοπικό μου γυμναστήριο. Οι Νοτιοαφρικανοί έχουν βαθιά αγάπη για όλα τα γεγονότα, από κριτική στην πολιτική με ανάλυση μέχρι τον πιο πρόσφατο χωρισμό κάποιου σελέμπριτι. Μιλάμε συνεχώς παθιασμένα, με οργή και με έμφαση για την επικαιρότητα.

Είναι δύσκολο να «ξεφύγεις» από τη δουλειά σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αλλά αυτό το κάνει ένα εξαιρετικό μέρος για να δημιουργήσεις ειδήσεις. Και μάλιστα έχουμε τεράστια ποικιλία - πιο σοβαρό και πιο «ελαφρύ» περιεχόμενο, ψυχαγωγία και πολιτική, lifestyle και έρευνα. Οπότε τι νέο φέρνει η Huffington Post South Africa σε μια αγορά που ήδη ανθεί;

Μια ανοιχτή σε όλους εμπειρία. Αυτό που με τράβηξε στη Huffington Post ήταν η ευκαιρία να μιλήσουμε στο κοινό μας με τους δικούς του όρους. Η εμπειρία μου στις ειδήσεις μου έμαθε πως δε μπορούμε να κατηγοριοποιούμε την ανθρώπινη εμπειρία προσεκτικά με τον ίδιο τρόπο που το κάνουμε στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες μας. Για τους Νοτιοαφρικανούς, ο τρόπος ζωής μας είναι το ίδιο σημαντικό με τις πολιτικές ειδήσεις που συχνά μας σοκάρουν και μας φέρνουν οργή και δράση.

Η Huffington Post έχει καταφέρει να καθιερωθεί παγκοσμίως σαν τη φωνή για σημαντικά θέματα πολιτικής επικαιρότητας και έχει κερδίσει βραβείο Πούλιτζερ για τα ρεπορτάζ της, λαμβάνοντας υπόψη το ίδιο σοβαρά τα θέματα ευ ζην και lifestyle. Είναι ό,τι καλύτερο για μια χώρα σαν τη Νότια Αφρική, όπου η συζήτηση για τα μαλλιά ή οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ανύπαντρες μητέρες μπορεί να μας απασχολήσει το ίδιο με τις πρόσφατες έρευνες για την κρατική διαφθορά ή τις διαμαρτυρίες για την αύξηση των διδάκτρων.

Και αυτό θα κάνει η HuffPost South Africa: θα τα παίρνουμε όλα σοβαρά, όπως πρέπει να είναι. Επιπλέον, θα κάνουμε κάτι για το οποίο το κοινό διψά - θα σας πούμε τα συμπεράσματά μας και γιατί αυτό σας αφορά. Η Huffington Post είναι γνωστή για τη θέση της στα γεγονότα, για το ότι λέει τα πράγματα με το όνομά τους και για το ότι υπερασπίζεται τις απόψεις της. Πιστεύουμε ότι οι Νοτιοαφρικανοί, που είναι πολύ καλοί στο να κρατούν ψηλά το επίπεδο των μέσων ενημέρωσής τους, θα εκτιμήσουν αυτή την ειλικρίνεια και διαφάνεια.

Οι Νοτιοαφρικανοί έχουν κάνει σαφές σε συνεχόμενες έρευνες αναγνωστών ότι δε θέλουν απλώς την απαισιοδοξία και το μηδενισμό που έχουν τα κακώς κείμενα στη χώρα. Οπότε άλλο ένα διεθνές χαρακτηριστικό της Huffington Post θα ταιριάξει απόλυτα εδώ: μια κλίση στη δημοσιογραφία που θα βασίζεται στο να δίνουμε λύσεις. Αυτό δε θα γίνει με κάποια ξεχωριστή κατηγορία ή είδος ιστορίας, αλλά θα υπάρχει στις ειδήσεις μας. Θα καλύπτουμε θέματα, από τους ηλικιωμένους γονείς μέχρι την ξηρασία της Νοτίου Αφρικής και τη διαμάχη μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Διεύθυνσης διερεύνησης εγκλημάτων που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή.

Φτιάξαμε μια ομάδα ανθρώπων νέων, έξυπνων, παθιασμένων και περνάμε πολύ καλά μαζί μετά από χρόνια σε παραδοσιακές αίθουσες σύνταξης. Περάσαμε τρεις εβδομάδες πριν το ξεκίνημά μας μαθαίνοντας πραγματικά τι θα πει να είσαι σκληρός και διασκεδαστικός, όπως είναι η ατάκα μας. Απλές καθημερινές συζητήσεις έγιναν κανονικά βίντεο και σοβαρές συζητήσεις πυροδότησαν δεκάδες άρθρα, κύρια και επεξηγηματικά, αποκλειστικά στην πολιτική και αληθινή ερευνητική δουλειά.

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τη δεοντολογία και θα καθίσουμε να συζητήσουμε όταν κάνουμε λάθη, και θα τα παραδεχθούμε και θα τα αποφύγουμε στο μέλλον με εντιμότητα.

Τέλος, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε αυτή την πρωτιά μας στη χώρα: θα έχουμε αρθρογραφία σε όλες τις νοτιοαφρικανικές γλώσσες. Οι αφρικανικές γλώσσες της Νοτίου Αφρικής έχουν παραμεληθεί εδώ και πολύ καιρό από τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης.

Η HuffPost South Africa είναι μια μικρή ομάδα: μόλις οκτώ άνθρωποι μέχρι στιγμής και σκοπεύουμε να φτάσουμε τους 11. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναδείξουμε τη Νότια Αφρική σε όλο της το μέγεθος.

Είμαστε μια χώρα ζωντανή, που μιλά πολύ, που εξοργίζεται και με τρομερή αυτογνωσία. Μια χώρα που μερικές φορές είναι δύσκολο, αλλά κυρίως είναι απόλυτο προνόμιο να είσαι συντάκτης. Καλώς ήρθατε στη HuffPost South Africa. Ανυπομονούμε να σας πούμε τις ιστορίες σας.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στη HuffPost South Africa και διασκευάστηκε για την Huffington Post Greece.

Δημοφιλή