EK - Εβδομαδιαία Ανασκόπηση- Σύνοδος Ολομέλειας 5-8 Οκτωβρίου 2015

Με την υπερψήφιση της δέσμης ειδικών έκτατων μέτρων για την Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία της ένωσης, ξεκίνησαν οι δραστηριότητες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε για μία ακόμα εβδομάδα η προσφυγική κρίση και η μετανάστευση εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 15 και 16 Οκτωβρίου καθώς και η κατάσταση στη Συρία, Τουρκία και Λιβύη.
vouliwatch

Με την υπερψήφιση της δέσμης ειδικών έκτατων μέτρων για την Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία της ένωσης, ξεκίνησαν οι δραστηριότητες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε για μία ακόμα εβδομάδα η προσφυγική κρίση και η μετανάστευση εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 15 και 16 Οκτωβρίου καθώς και η κατάσταση στη Συρία, Τουρκία και Λιβύη. Το σκάνδαλο της Volkswagen και οι επιπτώσεις από τις εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη συζητήθηκε επίσης από τους ευρωβουλευτές.

Το ΕΚ καλωσόρισε για πρώτη φορά τον Βασιλιά Φίλιππο της Ισπανίας στην Ολομέλεια. Τη σύνοδο σηματοδότησε επίσης η πρώτη κοινή εμφάνιση στο ΕΚ, του Γάλλου Προέδρου και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, από το 1989, όταν συζητήθηκε η λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Οι δύο ηγέτες, ένωσαν τις δυνάμεις τους και προέτρεψαν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να συμπράξουν μαζί τους στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος ενώ τάχθηκαν ενάντια στις πρόχειρες λύσεις σε εθνικό επίπεδο.

Δημοφιλή