This EU-Vouliweek | Εβδομαδιαία Ανασκόπηση 19-23 Οκτωβρίου 2015

Η πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης και της στρατολόγησης ευρωπαίων από κύκλους τζιχαντιστών και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων αποφασίστηκε από τους ευρωβουλευτές της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών ενώ η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, αντάλλαξε απόψεις για τη στρατηγική της ΕΕ απέναντι στο Ιράν, έπειτα από τη συμφωνία για τα πυρηνικά.
AdrianHancu via Getty Images

O Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM), η διασφάλιση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, αποτέλεσαν τα κύρια θέματα της ατζέντας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της περασμένης εβδομάδας.

Οι ευρωβουλευτές, συζήτησαν επίσης τις προτάσεις σχετικά την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2014. Η πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης και της στρατολόγησης ευρωπαίων από κύκλους τζιχαντιστών και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων αποφασίστηκε από τους ευρωβουλευτές της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών ενώ η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, αντάλλαξε απόψεις για τη στρατηγική της ΕΕ απέναντι στο Ιράν, έπειτα από τη συμφωνία για τα πυρηνικά.

Δημοφιλή