This Vouliweek : 22-27 Ιουνίου | Η εβδομάδα που μας πέρασε στο Κοινοβούλιο

Σε μια τρίλια αιφνιδιασμού, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, καλεί τον ελληνικό λαό σε δημοψήφισμα, ζητώντας την αμεσοδημοκρατική δήλωση της βούλησης των Ελληνίδων και των Ελλήνων, την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των δανειστών.
VouliWatch

Με #StopAusterity και «Μένουμε Ευρώπη» διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή, σε έντονους τόνους εντός, η ΧΑ σκίζει τον κώδικα ιθαγένειας και οι ΑΝΕΛ τον καταψηφίζουν, την ώρα που ο πυρετός των διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη ανεβαίνει.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, από την πλευρά της, δείχνει προς το «όχι» της Κύπρου και απευθύνει νέα κλήση στον Γιάννη Στουρνάρα για παράσταση αυτή τη φορά στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, την οποία, όμως, ο ίδιος απορρίπτει καθώς η τέλεση των καθηκόντων του ως Διοικητή της ΤτΕ, στην κρίσιμη αυτή συγκυρία αποτελεί προτεραιότητα.

Η ΝΔ διαφωνεί με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και αποχωρεί από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Θεσμών, ενώ οι ΑΝΕΛ συμβιβάζονται με τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στα νησιά, αν και, όπως υποστηρίζουν, εν αναμονή της συμφωνίας δεν αναγνωρίζουν τα non-paper του Μαξίμου.

Στα 9 δις €, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ανέρχονται οι γερμανικές οφειλές έναντι της Ελλάδας. Διαψεύδει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τα δημοσιεύματα για προκαταβολή 5 δις € από τη Ρωσία για τον αγωγό φυσικού αερίου και κάνει λογο για ισότιμη συμφωνία. Σε μια τρίλια αιφνιδιασμού, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, καλεί τον ελληνικό λαό σε δημοψήφισμα, ζητώντας την αμεσοδημοκρατική δήλωση της βούλησης των Ελληνίδων και των Ελλήνων, την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των δανειστών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δημοφιλή