The Blog

Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης Expansion, μια πρωτότυπη και χρήσιμη πρωτοβουλία!

Ζούμε μια μεγάλη κοινωνική μετάβαση, που δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Για να γίνει αυτό, η κοινωνία χρειάζεται ενδυναμωμένους ανθρώπους, που νοιώθουν ικανοί, δυνατοί και ελεύθεροι να πράξουν, να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν. Όταν παρουσιάστηκε η έρευνα του κοινωνικοπολιτικού παρατηρητηρίου Qed 2.0, που έδειχνε τα επίπεδα απογοήτευσης των Ελλήνων να αγγίζουν το 86%, νιώσαμε ένα κάλεσμα, έχοντας στα χέρια μας την Expansion Method. Το μοιραστήκαμε με τους επιστήμονες της μεθόδου και συμφωνήσαμε ότι είναι ώρα, να λάβουμε δράση, να προσφέρουμε στον κόσμο έναν ξεκάθαρο δρόμο προς την δική του προσωπική Ενδυνάμωση.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Τα τελευταία χρόνια προστέθηκε στην ζωή μου ένας τεράστιος όγκος άγχους και στρες, που σιγά σιγά κατάπινε την καθημερινότητά μου. Δεν θα μιλήσω για κρίσεις και τέτοια, αυτά τα γνωρίζετε ήδη. Μιλάω, πως η όλη κατάσταση με έκανε να παρασιτώ και απλώς να επιβιώνω, να έχω ξεχάσει εντελώς το πώς να είναι να ζω ως ελεύθερος άνθρωπος -μια αξία που γνωρίζουμε καλά εμείς οι Έλληνες. Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα η Ελευθερία είναι μια από τις πρωταρχικές αξίες που αναζητάμε, αυτή είναι που με εφαλτήριο την Ελλάδα δόμησε και τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό. Όμως, χαμένος στην λήθη της καθημερινότητας, έσβησε για μένα το φως που μου έδειχνε τον δρόμο.

Τότε είναι που γνώρισα την Expansion Δράση. Μέσα στον κυκεώνα των αρνητικών ειδήσεων μου φάνηκε κάτι διαφορετικό, κάτι φωτεινό, κάτι πρωτότυπο, κάτι που πραγματικά χρειαζόμουν. Μια ομάδα από εμπνευσμένος επιστήμονες, πνευματικούς ανθρώπους και θεραπευτές προσέφεραν έναν δρόμο προσωπικής ενδυνάμωσης. Ήταν αυτό που έψαχνα. Να νιώσω ξανά μέσα μου την δύναμη για ζωή.

Έτσι, ήρθα σε επαφή με τη Δράση και παρακολούθησα ένα από τα Απελευθερωτικά Workshops που διοργάνωνε. Μου έκανε εντύπωση η οργάνωση. Δε θύμιζε ελληνικά workshops. Μου δώσανε ένα ειδικό εγχειρίδιο και είχα δίπλα μου τον δικό μου προσωπικό σύμβουλο καθ' όλη την διάρκεια του. Γνώρισα ανθρώπους, που είχαν τις ίδιες ανησυχίες με εμένα και όλοι αγωνιούσαμε να βρούμε βρούμε μια Λύση. Στην αρχή φαινόταν περίεργο, το πως οι διοργανωτές δεν ήταν ψυχροί επαγγελματίες, αλλά άνθρωποι σαν και εμένα, απλοί, με κατανόηση. Ένιωσα αμέσως άνετα. Αυτά που συζητήσαμε με ξάφνιασαν με την απλότητα και την αλήθεια τους. Άρχισαν από τις πρώτες ώρες να τακτοποιούνται πράγματα μέσα στο κεφάλι μου, να βρίσκω το φως που τόσο έψαχνα. Με το που τελείωσε το Workshop ένιωθα τόσο όμορφα με τον εαυτό μου, σαν να είχα ξαναβρεί την δύναμή μου. Ήταν απίστευτο για εμένα, γιατί ένιωθα μεγάλη απογοήτευση χρόνια τώρα. Πώς ήταν δυνατόν, μέσα σε λίγες ώρες να αλλάξει και να φύγει αυτή η αίσθηση; Το δημοσιογραφικό μου δαιμόνιο μπήκε σε δράση και έψαξα και βρήκα μέρες μετά τον εμπνευστή στης δράσης, τον Αργύρη Μάρδα Στραβελάκη. Η συζήτησή μας ήταν τόσο ενδιαφέρουσα, που σας παραθέτω μερικά αποσπάσματά της.

-Να ξεκινήσω με μια προσωπική ερώτηση, που με τρελαίνει τον τελευταίο καιρό. Παρακολούθησα το απελευθερωτικό Workshop της Expansion Δράσης πριν λίγο καιρό. Ένιωσα αμέσως καλύτερα και αυτό διαρκεί μέχρι και τώρα, περίπου 2 εβδομάδες μετά. Πώς είναι εφικτό αυτό;

-Είδες πόσο εύκολο ήταν; Κοίτα... Μέσα στο Workshop που παρακολούθησες, είναι ενσωματωμένες οι πιο σύγχρονες τεχνικές και μέθοδοι της ψυχολογίας και του life coaching, που κατάφεραν να σε βοηθήσουν να νιώθεις έτσι. Δεν είναι τρικ! Η αίσθηση που νιώθεις ονομάζεται Συναισθηματική Ενδυνάμωση και οφείλεται στην Expansion Method, μια επαναστατική ψυχολογική μέθοδο, που είναι μάλιστα και ελληνική. Αυτή καταφέρνει να απελευθερώσει τους περιορισμούς σου, που σε κρατάνε πίσω και σε κάνουν να νιώθεις άσχημα, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Έχουμε την τιμή να έχουμε στην ομάδα μας εμπνευσμένους επιστήμονες και όλοι μαζί συνδημιουργούμε και συνεργαζόμαστε, για να αναστρέψουμε το αρνητικό ψυχολογικό κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα

-Τι είναι η Expansion Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης λοιπόν;

-Ζούμε μια μεγάλη κοινωνική μετάβαση, που δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Για να γίνει αυτό, η κοινωνία χρειάζεται ενδυναμωμένους ανθρώπους, που νοιώθουν ικανοί, δυνατοί και ελεύθεροι να πράξουν, να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν. Όταν παρουσιάστηκε η έρευνα του κοινωνικοπολιτικού παρατηρητηρίου Qed 2.0, που έδειχνε τα επίπεδα απογοήτευσης των Ελλήνων να αγγίζουν το 86%, νιώσαμε ένα κάλεσμα, έχοντας στα χέρια μας την Expansion Method. Το μοιραστήκαμε με τους επιστήμονες της μεθόδου και συμφωνήσαμε ότι είναι ώρα, να λάβουμε δράση, να προσφέρουμε στον κόσμο έναν ξεκάθαρο δρόμο προς την δική του προσωπική Ενδυνάμωση, ώστε να ξαναβρεί τον εαυτό του, την δύναμή του, την δημιουργικότητά του.

-Πώς όμως είναι αυτό εφικτό, όταν όλα γύρω σου καταρρέουν;

-Έχοντας μια τεράστια δεξαμενή γνώσεων, από την ψυχολογία, την σύγχρονη επιστήμη, τις συμπληρωματικές θεραπείες, το life coach, αλλά και από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, όλα είναι δυνατά. Βλέπεις, υπάρχουν εργαλεία και μέθοδοι που σε βοηθάνε να ξεκολλήσεις από την αδράνεια, να απεγκλωβιστείς, να βρεις τον εαυτό σου και να πετύχεις τους στόχους σου. Το πρόβλημα ήταν, ότι τα εργαλεία αυτά ήταν για λίγους, κόστιζαν ακριβά και δεν μπορούσε να τα γνωρίσει η μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας, που τόσο τα χρειάζεται. Με την βοήθεια της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ΡΟΗ, αλλά και με την Expansion Method, που προσφέρει όλη την τεχνογνωσία της μέσω των Συμβούλων της εθελοντικά, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια σειρά από ενδυναμωτικές ομιλίες, δρώμενα, εκδηλώσεις και workshops και να τα παρουσιάσουμε σε όλη την Ελλάδα.

ώς μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι σε αυτή τη Δράση;

-Μπορείτε να μας καλείτε στο 210 - 9841088 ή να επισκεφτείτε το www.drasi.eu, να γραφτείτε και να λάβετε μέρος στις Δράσεις μας. Οι περισσότερες δράσεις είναι δωρεάν, αλλά και τα Workshops και τα Retreats έχουν έναν ενδεικτικό κόστος, που κυμαίνεται 50-70% κάτω από τις τιμές της αγοράς. Αυτό το πετυχαίνουμε μόνο όλοι μαζί. Ας βάλουμε αγάπη εκεί που υπήρχε φόβος και θυμός. Έτσι θα φτιάξουμε την ζωή μας, έτσι θα αλλάξουμε την ψυχολογία του έθνους μας. Ένας - ένας άνθρωπος την φορά.