Λυποθυμικό επεισόδιο υπέστη ο Νίκος Ρωμανός

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη ο Νίκος Ρωμανός- Η ανακοίνωση του νοσοκομείου
eurokinissi

Λιποθυμικό επεισόδιο, υπέστη ο Νίκος Ρωμανός ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας για 25η ημέρα και παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς.

Σύμφωνα και με την επιστολή του διοικητή του νοσοκομείου, Χρήστο Τσάμη προς το Υπουργείο υγείας «το απόγευμα της 25ης ημέρας απεργίας πείνας ο νοσηλευόμενος Νίκος Ρωμανός , παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο ανατάχθηκε με την παρέμβαση των θεραπόντων ιατρών. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο για την τεκμηρίωση της κατάστασής του».

Η προσωπική του ιατρός, Λίνα Βεργοπούλου, ενημερώθηκε για το περιστατικό, μετέβη στο νοσοκομείο και όπως ανέφερε στη HuffPost Greece ο Ν.Ρωμανός έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο εάν η λυποθυμία επήλθε εξαιτίας πτώσης αρτηριακής πίεσης, πτώσης του ποσοστού σακχάρεως στο αίμα ή εξαιτίας κάποιας άλλης από τις πολλές συνέπειες που προκαλεί η μακρά αποχή του από τη σίτιση.

Βέβαια, τέτοιου είδους περιστατικά αναμένεται να παρουσιάζονται όλα και πιο συχνά το επόμενο διάστημα και όσο ο Ν.Ρωμανός συνεχίζει την απεργία πείνας.

Στον Άρειο Πάγο προσφεύγουν οι δικηγόροι του

Νωρίτερα το μεσημέρι οι δικηγόροι του Ν.Ρωμανού κατέφυγαν στο ύστατο νομικό μέσο καταθέτοντας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά το οποίο την Τετάρτη αποφάνθηκε πως δεν δύναται να γνωμοδοτήσει «κόντρα» στην προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών ώστε να χορηγήσει εκπαιδευτική άδεια στον 21χρονο κρατούμενο για να φοιτήσει στο ΤΕΙ Αθήνας.

Όπως τόνισε στη HuffPost Greece η δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Λίλα Ραγκούση η κατάθεση της αναίρεσης έγινε με το χαρακτηρισμό του κατ’ επείγοντος καθώς οι διαδικασίες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μπορεί είναι συνήθως χρονοβόρες αλλά «ο Νίκος Ρωμανός δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου». Η ίδια αισιοδοξεί πως η αίτηση αναίρεσης θα συζητηθεί άμεσα και η απόφαση θα είναι θετική, τονίζοντας πω μετά και από αυτή την ενέργεια, πλέον δεν υπάρχει κάποια άλλη νομική οδός.

Δημοφιλή