Βοηθήστε και εσείς το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο

Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο έχει ανάγκη τη βοήθειά σας
ΠΕΝ

Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (Π.Ε.Ν.) στην Καλλιθέα είναι Φιλανθρωπικό Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ΝΠΙΔ, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Πρόνοιας. Δημιουργήθηκε το 1912 από την Αικατερίνη Λασκαρίδου ως Εθνικό Ορφανοτροφείο Θυμάτων Πολέμου και το 1978 λόγω του ότι δεν υπήρχαν πλέον ορφανά πολέμου, διεύρυνε το σκοπό του ώστε να περιθάλπει γενικότερα ανήλικα που έχρηζαν προστασίας, μετονομαζόμενο σε Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο.

Φιλοξενεί στην «κλειστή προστασία» παιδιά ηλικίας 2,5 έως 5,5 χρονών, κατόπιν εισαγγελικών εντολών, λόγω παραμέλησης, εγκατάλειψης, κακοποίησης, ενδοοικογενειακής βίας, κ.λπ., και παιδιά της ίδιας ηλικίας στην «ανοιχτή προστασία», λόγω οικονομικής αδυναμίας της οικογένειάς τους να τα φροντίσει. Παράλληλα, λειτουργεί Παιδικός Σταθμός με στόχο την κοινωνικοποίηση των παιδιών που φιλοξενεί με άλλα παιδάκια που φοιτούν σε αυτόν, ενώ έχει το θεσμό της εθελόντριας «φιλοξενούσας οικογένειας» η οποία φιλοξενεί τα παιδιά τις γιορτές και τα Σαββατοκύριακα, προσφέροντας αγάπη αλλά και το οικογενειακό υπόδειγμα που τα περισσότερα έχουν στερηθεί. Το προσωπικό του Ιδρύματος το οποίο και απασχολείται σε 24ωρη βάση ανέρχεται στα 24 άτομα, με πλήρη εξειδίκευση στο αντικείμενό τους.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει η Κα Σπανουδάκη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Νηπιοτροφείου:

Η δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης, μας δίνεται πλέον μόνο το 30% των ανελαστικών δαπανών, έχει προκαλέσει οικονομικό πρόβλημα στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, και για το λόγο αυτό ζητάμε την αρωγή των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας. Στηριζόμαστε στα φιλάνθρωπα συναισθήματα των συνανθρώπων μας ώστε να διευρύνουμε και να ισχυροποιούμε τη ζεστή προστατευτική αγκαλιά του Π.Ε.Ν. για τα παιδάκια που φιλοξενεί.

Οι άμεσες ανάγκες του Π.Ε.Ν. αφορούν σε επισκευές-συντηρήσεις, εκπαιδευτικό υλικό για τα παιδιά μας και νωπά τρόφιμα.

Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο

Κρέμου 128, Καλλιθέα

τηλ.: 210 9560735