Μνημόνιο συνεργασίας για Κεφαλογιάννη και Ψινάκη

Μνημόνιο συνεργασίας για Κεφαλογιάννη και Ψινάκη
eurokinissi

Mνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα το πρωί η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Η κα Κεφαλογιάννη τόνισε τη σημασία μιας εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό με συνέργειες σε όλα τα επίπεδα και κυρίως με την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ δεσμεύτηκε να προωθήσει τη διεθνή ανάπτυξη του Δήμου και να στηρίξει όλες τις νέες δράσεις του Δήμου Μαραθώνα.

Από την πλευρά του ο κος Ψινάκης ήταν όπως πάντα χειμαρρώδης. «H κα Κεφαλογιάννη είναι γάτα» είπε χαρακτηριστικά. «Έχουμε κάνει ένα πρωτόκολλο συνεργασίας και πολλές συζητήσεις οι δυο μας και εμείς και τα επιτελεία μας» πρόσθεσε. Ο κος Ψινάκης μίλησε για τις πρωτοβουλίες που εξετάζει ο Δήμος Μαραθώνα για την περαιτέρω προβολή του. Επανέφερε το θέμα της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Δήμων» που ανακοινώθηκε μόλις μια εβδομάδα πριν με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και του ίδιου, αλλά και την πιθανότητα μιας ιστορικής αναπαράστασης της Μάχης του Μαραθώνα (όπως γίνεται π.χ. στο Βατερλό ή στο Άουστερλιτς). Μίλησε επίσης και για τρόπους με τους οποίους μπορεί να προβληθεί ο Μαραθώνιος Αθηνών διεθνώς- πρότεινε να διαφημιστεί συνδυαστικά με άλλους σημαντικούς Μαραθώνιους όπως π.χ. της Βοστώνης.

Στη συνέχεια ο κος Ψινάκης απευθύνοντας το λόγο στην κα Κεφαλογιάννη ζήτησε τη στήριξη της για την Ίδρυση του Marathon Film Office «ενός πλατό για διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές για να γίνει ο Μαραθώνας «σύγχρονη κινηματογραφική ζώνη». Έφερε ως παράδειγμα την αύξηση στον τουρισμό των Σποράδων μετά το Mamma Μia και τόνισε ότι «Πολλοί ξένοι μας αγαπάνε και θα ήθελα να γυρίσουν την ταινία τους εδώ». Η κα Κεφαλογιάννη με τη σειρά της απάντησε ότι αυτό είναι ήδη μέσα στη στρατηγική του ΕΟΤ αναφέροντας χαρακτηριστικά την Κινέζικη ταινία Beijing Love Story. Σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Αθήνα και στην Σαντορίνη.

Δημοφιλή