Φουντώνει ο πόλεμος των κυκλωμάτων της νύχτας. Η βόμβα θα ανατίναζε συγκρότημα κατοικιών όπου ζουν οικογένειες με παιδιά

Φουντώνει ο πόλεμος των κυκλωμάτων της νύχτας. Η βόμβα θα ανατίναζε συγκρότημα κατοικιών όπου ζουν οικογένειες με παιδιά
Eurokinissi

Η ξαδέρφη γνωστού βαρόνου της νύχτας εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ότι ήταν ο στόχος των βομβιστών που άφησαν χθες εκρηκτικό μηχανισμό με περίπου 18 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας σε αυλή σπιτιού στη Μεταμόρφωση.

Η βόμβα αφέθηκε στο προαύλιο συγκροτήματος κατοικιών, όπου εκτός από την ξαδέρφη του βαρυποινίτη, ζουν οικογένειες με παιδιά. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε ήταν τόσο ισχυρή και σε τόσο μεγάλη ποσότητα που σε περίπτωση έκρηξης θα είχε «φύγει» όλη η πρόσοψη του κτιρίου.

«Εκτιμάμε ότι πρόκειται για χτύπημα που εντάσσεται στο πλαίσιο του πολέμου που μαίνεται στην Αθήνα ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες της νύχτας. Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε ότι ο πόλεμος φουντώνει ανάμεσα σε δύο συγκεκριμένες ομάδες. Αν γινόταν η έκρηξη θα μιλούσαμε σήμερα για τεράστιες ζημιές, ίσως και για τραυματίες ή νεκρούς. Δύο είναι τα σενάρια. Ή ήθελαν να κάνουν επίδειξη ισχύος στέλνοντας μήνυμα ότι δεν αστειεύονται ή πράγματι ήθελαν να ανατινάξουν την πολυκατοικία όπου ζει συγγενής αντιπάλου τους. Το πιθανότερο είναι να ήθελαν να γίνει η έκρηξη. Ήθελαν να χτυπήσουν τον έγκλειστο βαρυποινίτη μέσω της ξαδέρφης του», λέει αστυνομική πηγή.

Η συγγενής του βαρόνου της νύχτας, πάντως, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με το χώρο της νύχτας.

Υπενθυμίζεται ότι η βόμβα εντοπίστηκε χθες το πρωί τυχαία από ένοικο της πολυκατοικίας της οδού Μάρκου Μπότσαρη, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι πυροτεχνουργοί βρήκαν ένα μπιτόνι με 18 κιλά εκρηκτικά, τρεις πυροκροτητές, δύο κομμάτια από βραδύκαυστο φιτίλι και κομμάτια στουπιού εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό.

Δημοφιλή