Ο Προκόπης Παυλόπουλος ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Eurokinissi

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και απαιτούνταν τουλάχιστον 180 ψήφοι. Το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του Προκόπη Παυλόπουλου είναι 233 ψήφοι.

Η πρόταση από το Ποτάμι την οποία στήριξε και το ΠΑΣΟΚ για τον ακαδημαϊκό Νίκο Αλιβιζάτο συγκέντρωσε το σύνολο των ψήφων των βουλευτών των δύο κομμάτων.Ειδικότερα υπέρ του κ. Αλιβιζάτου ψήφισαν 30 βουλευτές. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν «παρών». Αναλυτικότερα, «παρών» ψήφισαν 32 βουλευτές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρευρέθηκε στη ψηφοφορία. Απουσίαζαν επίσης οι κκ Μιχελογιαννάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ (ασθένεια), Κοντός από τη ΝΔ (απουσία στο εξωτερικό) και Αναστασιάδης, επίσης από τη ΝΔ (απουσία στο εξωτερικό). Έκπληξη αποτελεί η απουσία από την ψηφοφορία της κ. Ιωάννα Γαϊτάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποτάμι: Καλή επιτυχία στον Προκόπη Παυλόπουλο

Η πρόταση του Ποταμιού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας - ο καθηγητής κ. Νίκος Αλιβιζάτος- ψηφίστηκε από τριάντα βουλευτές. Η εμβέλεια και η απήχηση αυτής της υποψηφιότητας στην κοινωνία ήταν πολύ μεγαλύτερη από το αριθμητικό αποτέλεσμα στη Βουλή. Η Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία- 233 ψήφους -εξέλεγε Πρόεδρο τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Ο νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε στιγμές ιδιαίτερα κρίσιμες για τη χώρα.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και προσδοκούμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της πατρίδας μας.

Δημοφιλή