Ήταν παντρεμένοι για 67 χρόνια και πέθαναν με λίγες ώρες διαφορά, κρατώντας τα χέρια (βίντεο)

Ήταν παντρεμένοι για 67 χρόνια και πέθαναν με λίγες ώρες διαφορά, κρατώντας τα χέρια (βίντεο)

Μετά από 67 χρόνια γάμου, ο Φλόιντ και η Βάιολετ Χάρτγουϊγκ πέθαναν στις 11 Φεβρουαρίου με μόλις πέντε ώρες διαφορά στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Με τα κρεβάτια τους ενωμένα, το ζευγάρι κρατούσε τα χέρια μέχρι την τελευταία αναπνοή του Φλόιντ, όπως αναφέρει το «The Fresno Bee». Η Βάιολετ πέθανε πέντε ώρες μετά.

«Αισθανθήκαμε ευλογημένοι επειδή ξέραμε ότι έτσι ήθελαν να πεθάνουν», είπε η κόρη τους Ντόνα Σάρτον.

Courtesy of the family/The Fresno Bee

Οι γνωρίστηκαν όταν ήταν στο δημοτικό. Άρχισαν να βγαίνουν ραντεβού το 1940, όταν ο Φλόιντ είχε άδεια από το Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν έλειπε, τα νεαρά «πιτσουνάκια» κρατούσαν επαφή με ερωτικά γράμματα όπως το παρακάτω:

Σε αγαπάω πολυαγαπημένη μου και σε θέλω τόσο πολύ. Βι, άκουσα το τραγούδι μας το απόγευμα και πραγματικά αυτό με έκανε να σε νοσταλγήσω. Γλυκιά μου, πήρες ποτέ έναν δίσκο με αυτό; Πραγματικά το ελπίζω, επειδή θέλω να το ακούω και την ίδια στιγμή να σε έχω στην αγκαλιά μου.

Courtesy of the family/The Fresno Bee

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Αύγουστο του 1947 και έκανε μαζί τρία παιδιά. Μέσα στα επόμενα χρόνια, ο Φλόιντ πάλεψε με τον καρκίνο και τελικά του διαγνώστηκε νεφρική ανεπάρκεια λίγες μόλις εβδομάδες πριν τον θάνατό του. Η Βάιολετ είχε άνοια.

«Είχες την αίσθηση ότι είχαν μια σύνδεση, και πιστεύω ότι αυτή η σύνδεση μεγάλωνε όλο και περισσότερο και ειδικά κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής τους», λέει η Σάρτον στο «The Fresno Bee» στο παραπάνω βίντεο.

Αν και ο Φλόιντ δεν είχε πάρα πολλές δυνάμεις προς το τέλος της ζωής τους, πάντα πρόσεχε τη γυναίκα του.

«Θα έλεγε στον γιατρό, εγώ είμαι καλά, θέλω η Βι να γίνει καλά», θυμάται η κόρη τους.

Στο βίντεο, η Σάρον βουρκώνει όταν θυμάται την αγάπη των γονιών της που κράτησε μια ζωή και την οποία μοιράστηκαν μέχρι το τέλος.

«Όταν πήγαμε στον οίκο κηδειών και είδαμε τα δύο φέρετρα, ήταν γραφτό να γίνει», λέει. «Και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να τελειώσει.»

Πηγή: The Fresno Bee