Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος στελεχών της Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε. για παράνομες προσλήψεις

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος στελεχών της Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε. για παράνομες προσλήψεις
eurokinissi

Αντιμέτωποι με το κακούργημα της απιστίας βρίσκονται μέλη της διοίκησης της εταιρίας "Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ", μετά από την ποινική δίωξη, που ασκήθηκε εναντίον τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που αφορά παράνομες προσλήψεις το διάστημα 2009 - 2011, οι οποίες φέρονται ότι ζημίωσαν το δημόσιο με ποσό άνω των 120.000 ευρω.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργούν γενικά γιά πεπραγμένα στο Ολυμπιακό Χωριό οι εισαγγελικές αρχές, οι ποινικές ευθύνες για τους κατηγορούμενους προέκυψαν από έκθεση του Εκλεκτικού Συνεδρίου και αφορούν στην αδικαιολόγητη πρόσληψη υπαλλήλων καθώς και στη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού Χωριού φέρονται ότι, μετά από το τελος των Ολυμπιακών Αγώνων και αφού ολοκληρώθηκε η διανομή των ακινήτων του και πλέον δεν είχε λογο ύπαρξης, προσέλαβαν το 2009 περίπου 10 άτομα,με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ δύο χρόνια αργότερα μετέτρεψαν τις αρχικές συμβάσεις των δέκα υπαλλήλων και άλλων 35 ακόμη εργαζομένων, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί να απορροφηθούν στη συνέχεια στο στενό δημοσιο τομέα.

Διαπιστώθηκε επίσης από την έρευνα, που διενήργησαν δύο εισαγγελείς πρωτοδικών ότι, σε μεγάλο ποσοστό οι συμβάσεις αυτές έληγαν σε χρόνο, που η εταιρία «Ολυμπιακό χωριό» δεν είχε πλέον αξιόλογο αντικείμενο.

Με τον τρόπο αυτό όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, συγκεκριμένοι υπάλληλοι κατάφεραν να ενταχθούν παράνομα στο δημόσιο τομέα.

Η υπόθεση θα χρεωθεί στη συνέχεια σε ανακριτή Διαφθοράς.

Δημοφιλή