Εντολή στα γαλάζια στελέχη να μιλούν για Μνημόνιο Τσιπρα

Εντολή στα γαλάζια στελέχη να μιλούν για Μνημόνιο Τσιπρα
sooc

Την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ σχεδιάζουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλιου του κόμματος με αιχμή την στρατηγική που θα ακολουθήσουν κυρίως εντός της Βουλης.

Η συνεδρίαση υπό την προεδρια του Αντωνη Σαμαρα πραγματοποιείται μια ημέρα μετα απο την δημοσιοποίηση απο τη ΝΔ του κειμένου της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου με την υπογραφή του Γιάννη Βαρουφάκη, κίνηση τη οποία η Συγγρου συνδύασε με σκληρή κριτική και για το περιεχόμενο της συμφωνίας, το οποίο - όπως κατήγγειλαν - έχει πανομοιότυπο περιεχόμενο με όλες τις προηγούμενες συμφωνίες, καθώς και η σαφής αναφορά ότι η συμφωνία συνδέεται άρρηκτα με το μνημόνιο.

Το θέμα αυτο αναμενεται να αποτελεσει την "ναυαρχίδα" της αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ με την ηγεσία του κόμματος να πιέζει πολιτικά την κυβέρνηση να φέρει εδώ και τώρα την συμφωνια στη Βουλή, ενώ ηδη απο χθες ο ο.Σαμαρας προκάλεσε το Μαξιμου για τα περί «σκληρής και υπερήφανης διαπραγμάτευσης» λέγοντας με νόημα οτι "η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν το “έσκισε” το Μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε».

Πάνω σε αυτο το κείμενο θα βασιστεί και η βασική επικοινωνιακή αντεπίθεση που σχεδιάζει η ΝΔ, ενώ σε όλα τα γαλάζια στελέχη έχει ηδη ειπωθεί χαρακτηριστικά απο εδώ και στο εξής σε όλες τους τις δημόσιες τοποθετησεις να αναφέρονται στο "μνημόνιο Τσιπρα".

Το πολιτικο πρέσινγκ στην συγκυβέρνηση απο το γαλάζιο στρατόπεδο αναμενεται να γίνει ακομα πιο εμφανές στη Βουλή όταν θα έρθουν προς συζήτηση και ψήφιση συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, με τον πρόεδρο της ΝΔ να διαμηνύει ωστόσο ηδη οτι το κόμμα του δε νοροκειτια να βάλει πλάτη και να στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση που θα οδηγεί σε αύξηση της φορολόγησης.

Μεσα σε αυτο το κλίμα,μην εκτίμηση που κυριαρχεί μεταξύ των επιτελών του κ.Σαμαρα είναι πως η πορεία των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ενώ οι εισηγητές-εμπνευστές της θεωρίας περι "Αριστερής παρένθεσης" εκτιμούν οτι είναι πολύ να επιβεβαιωθούν, μετα και την φράση-χρησμό του Γιάννη Βαρουφάκη απο τα Χανια περι ...ρήξης!

Δημοφιλή