Καυγάς στη Βουλή από την έναρξη της συζήτησης μεταξύ Κωνσταντοπούλου-Βούλτεψη

Καυγάς στην έναρξη της συζήτησης στη Βουλή Κωνσταντοπούλου-Βούλτεψη
Nick Paleologos / SOOC

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση εξεταστικής για τα μνημόνια και συνέβη το πρώτο θερμό επεισόδιο. Πρωταγωνίστριες η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου με την βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας -η οποία ξεκίνησε με καθυστέρηση 50 λεπτών και ήδη υπήρξε εκνευρισμός στην αίθουσα- θέλησε να εκφράσει τα συλλυπητήρια του Κοινοβουλίου στους οικείους της Μπούμπας Δημητροκάλλη, αδελφής του Μανώλη Γλέζου, και του εισαγγελέα Σωτήρη Μπάγια διερμηνεύοντας τα αισθήματα του Σώματος -όπως είπε, χαρακτηριστικά.

«Πάτε τώρα να τον κάνετε ΣΥΡΙΖΑ;», σχολίασε δεικτικά η Σοφία Βούλτεψη από τα έδρανα, εξοργίζοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ζήτησε τη συνδρομή της βουλευτού για να διαγραφεί από τα πρακτικά.

«Είναι ανάρμοστο το σχόλιό σας. Ζητώ την συναίνεσή σας για να διαγραφεί από τα πρακτικά», είπε η Κωνσταντοπούλου, με τη βουλευτή της ΝΔ να σηκώνεται όρθια και να απαντά: «Αυτό που κάνεις εσύ είναι ανάρμοστο. Θες να προσεταιριστείς το νεκρό. Δεν θα μου πεις τι να λέω και τι όχι».

Ένταση για την καθυστέρηση

Έντονος ήταν ο εκνευρισμός από το Σώμα λόγω της καθυστέρησης της έναρξης της συζήτησης, που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, ωστόσο ξεκίνησε 50 λεπτά περίπου αργότερα. Η Πρόεδρος της Βουλής προεδρεύει και στην επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους η οποία δεν είχε τελειώσει ακόμη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε το γεγονός ασχολίαστο ζητώντας να ξεκινούν στην ώρα τους οι διαδικασίες στη βουλή. «Δεν μπορώ να δεχθώ ως άλλοθι ότι το κανάλι της Βουλής έπρεπε να μεταδώσει τις εργασίες μίας επιτροπής», ανέφερε, σχολιάζοντας το επιχείρημα που προέβαλλε η κ. Κωνσταντοπούλου για την καθυστέρηση που υπήρξε. «Το χρονοδιάγραμμα της ολομέλειας δεν μπορεί να εξαρτάται από εκείνο των επιτροπών», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δημοφιλή