Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν βλέπω πιθανότητα εξόδου από το ευρώ

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν βλέπω πιθανότητα εξόδου από το ευρώ
SOOC

Οξεία κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον Alpha, ενώ δήλωσε πως δεν βλέπει πιθανότητα εξόδου από το ευρώ.

Ο ίδιος θεωρεί πως το ζήτημα δεν είναι αν θα βγει η χώρα από το ευρώ αλλά το κατά πόσο θα μπορούν να γίνουν επενδύσεις: «Μπορείς να είσαι πτωχευμένος παρίας, μαύρη τρύπα μέσα στο ευρώ. Να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Θα είμαστε μία χώρα, η οποία δεν μπορεί να κάνει επενδύσεις. Μα, γιατί να κάνει επενδύσεις; Ποιος επενδύει; Πώς θα επενδύσει ο ξένος, όταν δεν έχει εμπιστοσύνη ο Έλληνας να κάνει τη δική του μικρή επένδυση; Άρα, λοιπόν, το μεγάλο ερώτημα είναι, η Ελλάδα μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις; Μπορεί να γίνει ανταγωνιστική; Να προσελκύσει επενδύσεις;».

Ακόμα, χαρακτήρισε «δράμα» την κατάσταση με το μεταναστευτικό ζήτημα και σημείωσε πως τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει αλλάξει κάτι στη Συρία ή τη Λιβύη. Όσον αφορά το ζήτημα της πρόσφατης κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη λήξη της με την επέμβαση της αστυνομίας, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η διαμαρτυρία των φοιτητών δεν πρέπει να συγχέεται με το κοινό ποινικό έγκλημα.

Τέλος, χαρακτήρισε «τερατογένεση» τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και απέκλεισε πιθανή συνεργασία με του ΠΑΣΟΚ με το κυβερνών κόμμα.

«Εμείς ήμασταν και είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε τη χώρα και το εθνικό συμφέρον από τη θέση μας στην αντιπολίτευση. Δεν θέλουμε να μετέχουμε σε κυβερνητικές ευθύνες ».

Δημοφιλή