Περιοδείες Σαμαρά και εκλογική ετοιμότητα στη Συγγρού

Περιοδείες Σαμαρά και εκλογική ετοιμότητα στη Συγγρού
eurokinissi

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται ο Αντώνης Σαμάρας ο οποίος περιοδεύει σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, με το επιτελείο του να εκτιμά ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ακόμα και στην περίπτωση συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική, στο οποίο έχει προσκληθεί και ο Έλληνας Επίτροπος και πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συνάντηση, μεταξύ άλλων, και με αντιπροσωπεία εργαζομένων στα μεταλλεία Χρυσού της Χαλκιδικής.

Μέτα και την κοινή δήλωση Γιούνκερ - Τσίπρα που αφήνει ανοιχτή χαραμάδα για συμφωνία στο γαλάζιο επιτελείο εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει μετά από 100 ημέρες να ακολουθήσει "το δρόμο της αρετής και της λογικής".

Θεωρούν πάντως ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν στο επόμενο Γιούρογκρουπ αφού εκεί θα ανάψει και το πράσινο φως για να αρχίσει η ροή χρηματοδότησης που θα απελευθερώσει πρόσθετα κεφάλαια προς τις τράπεζες προκειμένου αυτές να καλύψουν έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου.

Θέτουν ωστόσο μια σειρά ερωτημάτων αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι η οποία νέα συμφωνία δύσκολα δεν θα εμπεριέχει και μέτρα, κυρίως σε οτι αφορά στις μέχρι σήμερα κόκκινες γραμμές των εργασιακών και του ασφαλιστικού.

Ερωτηματικό παραμένει ωστόσο ποια θα είναι η στάση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας όταν αυτά θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή και κυρίως στο ενδεχόμενο να απαιτηθούν και οι ψήφοι της αντιπολίτευσης για να εγκριθεί η συμφωνία.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς - για την ώρα - κρατά κλειστά τα χαρτιά του σε οτι αφορά στη στάση της ΝΔ σε ενδεχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή.

Είναι σαφές ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να αφήσει τη χώρα να καταρρεύσει, ωστόσο, όπως δηλώνεται αρμοδίως, νέα υφεσιακά μέτρα δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά, αν και σε αυτή την περίπτωση το μέτρο σύγκρισης για τα μέτρα αυτά θα αποτελέσει το περιεχόμενο των προτάσεων που περιλαμβάνονταν στο email Χαρδούβελη.

Δημοφιλή