Πόσο θα κοστίσει το δημοψήφισμα

Πόσο θα κοστίσει το δημοψήφισμα
Eurokinissi

Στα 20 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα ανέλθει το κόστος του δημοψηφίσματος, για την κάλυψη των διαδικαστικών εξόδων, τη μετακίνηση εκλογικών αντιπροσώπων και την εκτύπωση ψηφοδελτίων, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο την Τρίτη.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι δεν θα δοθεί στα πολιτικά κόμματα κρατική χρηματοδότηση, όπως προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο- κάτι που συνεπάγεται πως τα κόμματα θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα από ιδίους πόρους. Σημειώνεται ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου κόστισαν 42 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσό δόθηκε στους εκλογικούς αντιπροσώπους, για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Όπως επισημάνθηκε, κατόπιν επικοινωνίας με τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, αναρτήθηκε στη σελίδα του ΥΠΕΣ το επίσημα μεταφρασμένο κείμενο, το οποίο αναφέρεται στο ψηφοδέλτιο, και βάσει του οποίου θα ψηφίσουν οι πολίτες.

Ο κ. Βούτσης ζήτησε τη μαζική συμμετοχή των πολιτών και διαβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί με όλους τους κανόνες διαφάνειας, ισονομίας, έγκαιρης προετοιμασίας και διευκόλυνσης όλων των πολιτών, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε αντιπαράθεση σε ζητήματα που αφορούν διαδικαστικά θέματα.

Δημοφιλή