Κόντρα για φερόμενη δήλωση Βαρουφάκη περί παραίτησης της κυβέρνησης

Κόντρα για φερόμενη δήλωση Βαρουφάκη περί παραίτησης της κυβέρνησης
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
ASSOCIATED PRESS

Kριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στη RealNews. «Αυτή η συμφωνία που προωθείται είναι μέρος του σχεδίου Σόιμπλε για να πετύχει το Grexit που έχει σχεδιάσει», υποστηρίζει, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το μνημόνιο που θα φέρει η κυβέρνηση. «Προφανώς θα το καταψηφίσω» σημειώνει, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση με τη συμφωνία κάνει το καλύτερο δώρο στον Σόιμπλε.

Μεταξύ των αποτελεσμάτων της εφαρμογής της συμφωνία θα είναι η ενίσχυση του αντικοινοβουλευτισμού, εκτιμά, προσθέτοντας επίσης ότι υπάρχει περίπτωση να οδηγηθεί η κυβέρνηση στον αυταρχισμό. «Τι θα πει πιστεύουμε το Χ, αλλά θα εφαρμόσουμε το Ψ; Αυτό θυμίζει τον Στάλιν. Την εκτροπή του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε σταλινισμό. Εάν πιστεύεις το Χ και εφαρμόζεις το Ψ, ή στην πορεία θα μεταλλαχθείς ή θα αναγκαστείς ως κυβέρνηση να προσφύγεις στον αυταρχισμό για να το επιβάλεις».

Επίσης, φέρεται τάσσεται υπέρ της παραίτησης της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να παραιτηθεί. Είχαμε συμφωνήσει όλοι μαζί ότι εκείνο που επιδιώκουμε είναι μια συμφωνία με τους εταίρους οικονομικά διαχειρίσιμη και πολιτικά έντιμη. Και ότι αν δεν τα καταφέρουμε, θα παραδώσουμε τα κλειδιά στο μνημονιακό μπλοκ, που ξέρει πολύ καλά να εφαρμόζει μνημόνια» αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ωστόσο, σημειώνεται ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός, μέσω του Twitter, διαψεύδει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο δημοσιογράφος, Βασίλης Σκουρής, έγραψε στο Facebook ότι το ρεπορτάζ είναι απολύτως ακριβές και «μεταφέρει με συνέπεια όσα κουβεντιάσαμε. Ούτε εγώ ούτε η εφημερίδα προβοκάρει».

Αναφορικά με την ψήφο του στο προηγούμενο νομοσχέδιο, ο κ. Βαρουφάκης λέει ότι «ψήφισα για τον Αλέξη και τον Ευκλείδη, και την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ...άλλωστε τα δύο μέτρα που ψηφίσαμε τα είχα προτείνει ο ίδιος, έστω και υπό ριζοσπαστικά διαφορετικές συνθήκες και προϋποθέσεις». Παράλληλα, χαρακτηρίζει «σαχλαμάρες» τα περί προσπάθειάς του να εξασφαλίσει τη στήριξη της κυβέρνησης σε περίπτωση που διωχθεί για «δόλο» στην υπόθεση του Grexit.

Δημοφιλή