Επεισόδιο μεταξύ μεταναστών και λιμενικών στην Κάλυμνο

Ένταση την Κάλυμνο μεταξύ λιμενικών και μεταναστών
eurokinissi

Ένταση υπήρξε μεταξύ λιμενικών και μεταναστών στο νησί της Καλύμνου, δίχως ευτυχώς να υπάρξει διαστάσεις.

Περίπου 200 μετανάστες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ότι δεν τους έχουν δοθεί έως σήμερα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Οι αρχές ενημέρωσαν τους μετανάστες ότι το θέμα είναι γραφειοκρατικό και ότι σύντομα θα υπάρξει λύση στο πρόβλημά τους.

Τα πνεύματα στη συνέχεια ηρέμησαν και οι μετανάστες αποχώρησαν.

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Mega η Κάλυμνος είναι ένα από τα νησιά το οποίο και αντιμετωπίζει πρόβλημα εξαιτίας των κυμάτων μεταναστών που εισρέουν στη χώρα.

Ένα από τα νησιά που επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα είναι και η Κως όπου φέρονται να υπάρχουν γύρω στους 5.500 μετανάστες με τις αρμόδιες υπηρεσίες να προσπαθούν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να διαχειριστούν την κατάσταση.

Στους 124.000 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, κάθε ρεκόρ έχει σπάσει ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που έχει φτάσει στην Ευρώπη από τις αρχές του έτους διαπλέοντας τη Μεσόγειο, κάτι που δείχνει το πόσο «καυτό» είναι τη δεδομένη χρονική στηγμή το θέμα του μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (HCR), ο ακριβής αριθμός αγγίζει τους 224.000.

Από αυτούς, οι 98.000 έχουν καταμετρηθεί στην Ιταλία και οι 124.000 στην Ελλάδα, κάτι που δείχνει ότι η χώρα μας αποτελεί το νούμερο ένα προορισμό.

Δημοφιλή