5.000 καραμπίνες και 500.000 σφαίρες στο «Haddad 1»

5.000 καραμπίνες και 500.000 σφαίρες στο «Haddad 1»
ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Παλέτες με κουτιά που περιείχαν 491.950 σφαίρες των 9 χιλιοστών, καθώς και περίπου 5.000 όπλα (καραμπίνες αστυνομικού τύπου) βρέθηκαν στα δύο πρώτα κοντέινερ (είχαν φορτωθεί στο Ισκεντερούν της Τουρκίας) από τα 14 που ήταν φορτωμένα στο φορτηγό πλοίο Haddad 1, σημαίας Βολιβίας, που κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Η εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων άρχισε το πρωί, από στελέχη του Λιμενικού, παρουσία τελωνειακών και Εισαγγελικής Αρχής. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πλοίο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε,το πρωί της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης.

1

Haddad 1

Τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου του πλοίου δεν αναφέρουν την ύπαρξη των ανευρεθέντων όπλων και πυρομαχικών, ενώ τονίζεται ότι τα όπλα και πυρομαχικά ήταν επιμελώς κρυμμένα πίσω από απλό φορτίο (συρταριέρες, ντουλάπια και πλαστικά χαλάκια γυμναστικής) στο βάθος των κοντέινερ, γεγονός που, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, αποδεικνύει την οργάνωση και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν λάβει, για την παράνομη μεταφορά των λαθραίων έτσι ώστε σε περίπτωση που γινόταν κάποιος απλός έλεγχος, να μη γινόντουσαν αντιληπτά.

Η καταμέτρηση όπλων και πυρομαχικών συνεχίζεται.

Δημοφιλή