«Μητέρα Άνγκελα». Η Μέρκελ ως μητέρα Τερέζα στο εξώφυλλο του Spiegel

«Μητέρα Άνγκελα». Η Μέρκελ ως μητέρα Τερέζα στο εξώφυλλο του Spiegel
spiegel twitter

Με ένα ξεχωριστώ εξώφυλλο κυκλοφορεί το σημερινό τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel καθώς σε αυτό δεσπόζει η φυσιογνωμία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ την οποία όμως έχουν αλλάξει και την έχουν κάνει να μοιάζει με τη γνωστή καθολική μοναχή «μητέρα Τερέζα».

«Mutter Angela» είναι ο τίτλος και η κ. Μέρκελ ντυμένη (φωτομοντάζ) ως μητέρα Τερέζα κοιτά με ένα γαλήνιο βλέμμα, ενώ πίσω της, σ΄ ένα θολό φόντο, αχνοφαίνονται οι ορδές χιλιάδων μεταναστών.

Ακριβώς κάτω από το «Μητέρα Τερέζα» η λεζάντα του Spiegel γράφει «οι πολιτικές της διαιρούν την Ευρώπη».

Στο περιοδικό γίνονται αναφορές στις διαφορές που έχουν προκύψει ακόμη και στο εσωτερικό της Γερμανίας έπειτα από την απόφαση του Βερολίνου να αναστείλει τη συνθήκη Δουβλίνο 2 για τους Σύρους πρόσφυγες και στη συνέχεια να προχωρήσει σε επαναφορά των συνοριακών ελέγχων στα σύνορα με την Αυστρία.

Το Γερμανικό περιοδικό σημειώνει πως ακόμη και οι εταίροι της Μέρκελ μέσα στην κυβέρνηση φοβούνται πως έχει χάσει επαφή με την πραγματικότητα καθώς δείχνει συμπόνοια στο θέμα των προσφύγων.

«Η πρόκληση είναι να παραμείνουμε ήρεμοι, να μην πανικοβληθούμε ακόμα και αν υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες. Μπορούμε να το κάνουμε;» αναρωτιούνται οι συντάκτες του άρθρου του Spiegel.

Δημοφιλή