#AdaLovelaceDay, #ilooklikeanengineer : Διαδικτυακή μάχη κατά του σεξισμού σε επιστήμες και τεχνολογία

#AdaLovelaceDay, #ilooklikeanengineer : Διαδικτυακή μάχη κατά του σεξισμού σε επιστήμες και τεχνολογία
Nefi/Flickr

Στο πλαίσιο της «Ada Lovelace Day» -αφιερωμένης στην Άντα Λάβλεϊς, η οποία δούλεψε μαζί με τον εφευρέτη Τσαρλς Μπάμπατζ πάνω στην «analytical engine» του στα δεκαετία του 1850 και θεωρείται η πρώτη προγραμματίστρια στον κόσμο- γυναίκες που εργάζονται στους ανδροκρατούμενους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας από όλο τον κόσμο εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον σεξισμό που αντιμετωπίζουν στους συγκεκριμένους κλάδους.

Πρόκειται για το έκτο έτος εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας, η οποία είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που εργάζονται στους τομείς «Stem» (Science, Technology, Engineering, Maths). Επίσης, φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννηση της Λάβλεϊς, κόρης της μαθηματικού Αναμπέλα Μιλμπάνκε και του λόρδου Βύρωνα.

Στο πλαίσιο της ημέρας, γυναίκες μηχανικοί από όλο τον κόσμο μοιράστηκαν τα επιτεύγματά τους, συνοδεύοντάς τα στο Twitter και με ένα άλλο hashtag, το #Ilooklikeanengineer, που προέκυψε λόγω της εμπειρίας της Άισις Άντσαλι, εργαζόμενης (platform engineer) στην εταιρεία OneLogin στην Καλιφόρνια. Η Άντσαλί αντιμετώπισε σεξισμό όταν εμφανίστηκε σε καμπάνια προσέλκυσης εργαζομένων της εταιρείας της: Λόγω του ωραίου παρουσιαστικού της, ήταν πολλοί στα social media που την αμφισβήτησαν, εκτιμώντας ότι δεν είναι στα αλήθεια μηχανικός.

Δημοφιλή