«Οι πυραμίδες ήταν αποθήκες δημητριακών». Αντιδράσεις σε δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ben Carson

Αντιδράσεις σε δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ben Carson

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ben Carson, είχε αποκαλύψει ότι δεν πιστεύει ότι οι πυραμίδες ήταν τάφοι των Φαραώ. Βίντεο από ομιλία που έδωσε σε συντηρητικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν το 1998, το οποίο βγήκε ξανά στην δημοσιότητα, τον δείχνει να κάνει δηλώσεις που τον βάζουν στο στόχαστρο Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών πολιτικών.

Ο Carson, ο οποίος στο παρελθόν ήταν νευροχειρούργος, είχε δηλώσει πως οι πυραμίδες δεν είναι τάφοι, αλλά αποθήκες δημητριακών που είχε χτίσει ο Ιωσήφ. Την Τετάρτη, ο ίδιος παραδέχτηκε στο δίκτυο CBS News ότι συνεχίζει να πιστεύει σε αυτή την θεωρία, όμως δεν αποδέχεται το ενδεχόμενο οι πυραμίδες να χτίστηκαν από εξωγήινους πολιτισμούς. Σύμφωνα με τον ίδιος, η τελευταία θεωρία ανήκει σε επιστήμονες και όχι συνωμοσιολόγους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν τις αντιδράσεις πολλών πολιτικών, ακόμα και Ρεπουμπλικανών. Ακόμα και ο συνυποψήφιός του, Ντόναλντ Τραμπ, γνωστός για τις κατά καιρούς ακραίες δηλώσεις του, δήλωσε στο MSNBC ότι θα χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο περιστατικό εναντίον του Carson.

«Αυτό ήταν περίεργο», είπε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τη«Γένεσις» ο Ιωσήφ είχε αποθηκεύσει μεγάλη ποσότητα δημητριακών, με την οποία έθρεψε τους Αιγυπτίους την περίοδο της μεγάλης πείνας.

Δημοφιλή