Ολοκληρώθηκε η πορεία του Πολυτεχνείου - Επεισόδια στα Εξάρχεια

Ολοκληρώθηκε η πορεία του Πολυτεχνείου - Επεισόδια στα Εξάρχεια
Eurokinissi

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε ειρηνικά η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 42ης επετείου από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Πολίτες, κόμματα και οργανώσεις συμμετείχαν στους εορτασμούς και εκτιμάται ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν. Νωρίτερα πολιτικοί και απλός κόσμος κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια στο Πολυτεχνείο, στη μια το μεσημέρι έκλεισαν οι πόρτες του Ιδρύματος και στις 15:30 ξεκίνησε η πορεία.

Ωστόσο η πορεία αμαυρώθηκε για ακόμη μια φορά από επεισόδια που προκάλεσαν στα Εξάρχεια ομάδες αντιεξουσιαστών πετώντας μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν την Μπουμπουλίνας και λίγο αργότερα περίπου 200 αντιεξουσιαστές κατέβηκαν τη Στουρνάρη πετώντας μολότοφ και φωτοβολίδες με τους αστυνομικούς να ανταπαντούν με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης. Έγιναν πέντε συλλήψεις. Τρία άτομα συνελήφθησαν για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και δύο επειδή έσπασαν τζαμαρία σούπερ μάρκετ της περιοχής και στη συνέχεια εισέβαλαν σε αυτό, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πως κάλυψε η HuffPost Greece τις εξελίξεις σε μορφή LiveBlog.

Δημοφιλή