Longwa: Στο χωριό των "κυνηγών" κεφαλών που καπνίζουν όπιο όλη τη μέρα

Longwa: Στο χωριό των "κυνηγών" κεφαλών που καπνίζουν όπιο όλη τη μέρα
Raphael Korman

Οι κάτοικοι του μικρού χωριού Longwa της Ινδίας, στα επικίνδυνα σύνορα με την Μιανμάρ, μάχονται με τον εθισμό που έχουν στο όπιο. Σχεδόν το ένα τρίτο των κατοίκων καπνίζουν την ουσία, με πολλούς να έχουν πουλήσει όλα τα υπάρχοντά τους για να χρηματοδοτήσουν τη συνήθειά τους.

Ο Αυστραλός φωτογράφος Raphael Korman ταξίδεψε στο χωριό και έμαθε για το έθιμο των αποκεφαλισμών που ήταν σύνηθες μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Το όπιο έπεσε στα χέρια των ντόπιων από τους Βρετανούς αποικιοκράτες, λίγο πριν το 1940. Από τότε, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό του χωριού. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Buwong, όπως ο ίδιος δήλωσε στον φωτογράφο, καπνίζει όπιο όλη την μέρα.

"Περπατούσαμε για 2-3 νύχτες μέχρι να φτάσουμε σε κάποιο από τα αντίπαλα χωριά. Ηταν δύσκολο, τρώγαμε πολύ λίγο. Όταν φτάναμε, πρώτα χτυπούσαμε τα χωράφια, όπου αποκεφαλίζαμε γυναίκες και άνδρες. Μετά πηγαίναμε στο χωριό. Αν ήταν πολλοί τότε τρέχαμε μακριά και περιμέναμε για την επόμενη φορά" εξήγησε Buwong, αρχηγός του χωριού, στον Αυστραλό φωτογράφο.

Οι κάτοικοι φορούν τεράστια κοκάλινα σκουλαρίκια να τρυπούν τα αυτιά τους και «χαρακιές» στο πρόσωπο να προδίδουν την εξάρτηση των περισσότερων από το όπιο.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Δημοφιλή