Συναγερμός σήμανε στο Λος Άντζελες και έκλεισαν όλα τα σχολεία - Πιθανότατα πρόκειται για φάρσα λένε αξιωματούχοι

Συναγερμός σήμανε στο Λος Άντζελες και έκλεισαν όλα τα σχολεία - Πιθανότατα πρόκειται για φάρσα λένε αξιωματούχοι

en.wikipedia.org/wiki/Las_Vegas_Metropolitan_Police_Depar..." data-caption="The Las Vegas Metropolitan Police Department (also known as the LVMPD or Metro) is the joint city-county police force for Clark County, Nevada. It is run by the sheriff, who is the Police Chief of the City of Las Vegas and the Sheriff of Clark County, elected every four years. The sheriff is the chief law enforcement officer within the county.The Las Vegas Metropolitan Police Department was formed on July 1, 1973 by merging the City of Las Vegas Police Department with the Clark County Sheriff's Department. Metro serves the city limits of Las Vegas and the unincorporated areas of Clark County.en.wikipedia.org/wiki/Las_Vegas_Metropolitan_Police_Depar..." data-credit="cliff1066â¢/Flickr">

Συναγερμός σήμανε στο Λος Ανζελες των ΗΠΑ και δόθηκε εντολή να κλείσουν όλα τα σχολεία. Λίγο αργότερα ωστόσο, αξιωματούχοι, οι οποίοι ήθελαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, εκτιμούσαν, όπως μετέδωσε το Reuters, ότι επρόκειτο κατά πάσα πιθανότητα φάρσα. Ουσιαστικά επανέλαβαν την εκτίμηση που έκανε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης Ουίλιαμ Μπράτον, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία ολόκληρου του σχολικού συστήματος του Λος Άντζελες «υπερβολική αντίδραση».

Η απόφαση επηρεάζει περισσότερους από 650.000 μαθητές που φοιτούν στα 900 σχολεία του Λος Άντζελες.

Η εκπρόσωπος Σάνον Χάμπερ επισήμανε ότι η απειλή για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού εστάλη μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της περιφέρειας και προέρχεται από μια διεύθυνση IP στη Φραγκφούρτη.

«Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 05.00 τοπική ώρα μου τηλεφώνησε» ο επικεφαλής της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για τον τομέα των σχολείων και «μίλησε για μια απειλή εναντίον όχι μόνο ενός σχολείου αλλά πολλών» σχολικών συγκροτημάτων στο Λος Άντζελες, είπε ο Κορτίνες κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Η πληροφορία έφτασε ηλεκτρονική μορφή και οι αρχές θέλουν να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο όπως στον Σαν Μπερναντίνο, 90 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες όπως ένα ζευγάρι ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων άνοιξε πυρ και σκότωσε 14 άτομα μέσα σε νοσοκομείο.

Ίδια προειδοποίηση εστάλη και στη Νέα Υόρκη αλλά εκεί οι αρχές την αξιολόγησαν ως φάρσα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη William Bratton, ανέφερε πως το μήνυμα ήρθε από χώρα του εξωτερικού και οι αποστολείς του ισχυρίζονταν πως ήταν τζιχαντιστές.Όμως για λόγους που δεν γνωρίζουμε το μήνυμα δεν εκτιμήθηκε ως αυθεντικό.

Μάλιστα ο William Bratton εκτίμησε ότι η αντίδραση στο Λος Άντζελες ήταν υπερβολική.

Οι αρχές διεξαγάγουν έρευνες σε όλα τα σχολεία της πόλης- περισσότερα από 1200 στον αριθμό - και ζήτησαν από τους γονείς να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο προκειμένου να διευκολύνουν τις έρευνες.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια που οι αρχές αποφασίζουν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων σε μια ολόκληρη εκπαιδευτική περιφέρεια, επισημαίνουν αξιωματούχοι.

«Δεν πρόκειται για μια απειλή εναντίον ενός σχολείου, δύο σχολείων ή τριών σχολείων, πρόκειται για μια απειλή εναντίον πολλών σχολείων, χωρίς να προσδιορίζεται συγκεκριμένα… για αυτόν ακριβώς τον λόγο προχώρησα στην εφαρμογή αυτού του μέτρου» προσέθεσε ο Κορτίνες.

«Δεν το διακινδυνεύω να μεταφέρω σε οποιοδήποτε χώρο εντός των κτιρίων τα παιδιά μέχρι να επιβεβαιώσουμε ότι θα είναι ασφαλές» τόνισε.

«Πρόκειται για μια αξιόπιστη απειλή» υπογράμμισε ο Στιβ Ζίπερμαν, υπεύθυνος της αστυνομίας του Λος Άντζελες για τον τομέα των σχολείων.

Δημοφιλή