Παιδιά συγκεντρώνουν χρήματα για να αγοράσουν ιταλική νήσο από τα χέρια τραπεζίτη

Παιδιά συγκεντρώνουν χρήματα για να αγοράσουν ιταλική νήσο από τα χέρια τραπεζίτη
Facebook

Μαθητές στην Ιταλία έχουν βάλει στόχο να συγκεντρώσουν 3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποτρέψουν την πώληση ενός νησιού σε έναν τραπεζίτη, αναφέρει η εφημερίδα La Stampa.

Τα παιδιά κατοικούν στην πόλη Mosso της βόρειας Ιταλίας και η ιστορία τους έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Το νησί το οποίο θα προσπαθήσουν να αγοράσουν είναι η νήσος Rose στο Αρχιπέλαγος Λα Μανταλένα, ανάμεσα στη Σαρδηνία και την Κορσική. Το νησί έχει αγοράσει το 2013 έναντι 2,94 εκατομμυρίων ευρώ ο Νεοζηλανδός επιχειρηματίας Μάικλ Χαρτ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να αναδιαμορφώσει το νησί. Στα σχέδιά του όμως αντιτίθενται το Ιταλικό κράτος, το οποίο επιθυμούσε να λάβει το νησί στην κατοχή του, μετά την πτώχευση του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Μετά από τις αντιδράσεις, ο Χαρτ «πάγωσε» τα σχέδιά του.

Αφού τα παιδιά διάβασαν την είδηση στις τοπικές εφημερίδες, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν 3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αγοράσουν την νήσο Rose, στην οποία θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι και θα ονομάζεται «η νήσος των παιδιών». Γι' αυτό το λόγο, οι μικροί μαθητές ζητούν από όλα τα παιδιά της Ιταλίας να δωρίσουν από 50 λεπτά στην καμπάνια τους.

«Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι το εξής: Εάν όλοι οι Ιταλοί μαθητές δωρίσουν 0,50 ευρώ θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε τα 3 εκατομμύρια ευρώ που χρειαζόμαστε για να βγούμε πρώτοι στην επόμενη δημοπρασία, που σημαίνει ότι αυτό το κομμάτι της κληρονομιάς μας δεν θα πέσει στα χέρια ενός ξένου», ανακοίνωσαν τα παιδιά.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής τα παιδιά έχουν συγκεντρώσει 75 ευρώ από τους 1.500 κατοίκους της πόλης τους. Όπως δήλωσαν τα ίδια, μπορεί το ποσό να είναι μικρό, «όμως είναι ένα βήμα».

Δημοφιλή