Κόντρα περί κατάληψης ξενοδοχείου από αλληλέγγυους για στέγαση μεταναστών και προσφύγων. Πώς αντέδρασε η ιδιοκτήτρια

Κόντρα περί κατάληψης ξενοδοχείου από αλληλέγγυους για στέγαση μεταναστών και προσφύγων. Πώς αντέδρασε η ιδιοκτήτρια
Sooc

Πρωτοφανές είναι το αλαλούμ που σημειώνεται όσον αφορά στην κατάληψη ξενοδοχείου από αλληλέγγυους, με σκοπό τη στέγαση μεταναστών και προσφύγων.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στη σελίδα της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες» την Παρασκευή, αναφέρεται πως «το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο CITY PLAZA μετατράπηκε από σήμερα στις 10 πμ σε "Κέντρο Στέγασης Προσφύγων City Plaza".

Ωστόσο, η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου, Αλίκης Παπαχελά, η οποία προέβη σε σειρά σχετικών αναρτήσεων στον λογαριασμό της στο Facebook, όπου αναφέρει πως το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησίας της και προσπαθεί να το πουλήσει εδώ και χρόνια και καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές και χλευασμό, καθώς και ότι μεταξύ των αλληλέγγυων υπάρχουν μέλη ΜΚΟ, καθώς και ότι χρεώνουν 20 ευρώ το κεφάλι για την παραμονή προσφύγων/ μεταναστών.

Δεν έλειψε απάντηση της Πρωτοβουλίας, μέσω του λογαριασμού της στο Facebook και της ιστοσελίδας της, όπου υποστηρίζεται ότι η ιδιοκτήτρια έβριζε και έσπρωχνε τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγους (κάτι που η ίδια αρνήθηκε), καθώς και ότι «το εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο βρισκόταν σε άθλια κατάσταση μέχρι σήμερα το πρωί». Επίσης, υποστηρίζεται ότι το κτίριο «βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Όσο το κτίριο θα βρίσκεται κάτω από τη διαχείριση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες, όχι μόνο δεν πρόκειται να υποστεί την παραμικρή ζημιά, αλλά θα προστατεύεται και η εικόνα του θα βελτιώνεται καθημερινά». Ωστόσο, καταλήγοντας αναφέρεται ότι «σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι το δικαίωμα στη στέγη και την τροφή για τις δεκάδες χιλιάδες παιδιά προσφυγικών οικογενειών που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι απείρως σημαντικότερο από την αίσθηση ιδιοκτησίας σε ένα άδειο εδώ και πολλά χρόνια κτίριο».

Σημειώνεται πως, σε ανάρτηση το Σάββατο, αναφερόταν ότι «ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza διανύει τη δεύτερη μέρα λειτουργίας του».

Δημοφιλή