Μία γυναίκα νεκρή και έξι τραυματίες από επίθεση 19χρονου με μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου

Μία γυναίκα νεκρή και έξι τραυματίες από επίθεση 19χρονου με μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου

(UPD)- Μία γυναίκα σκοτώθηκε και μέχρι έξι άλλα άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου το βράδυ της Τετάρτης, ενώ ένας 19χρονος ύποπτος συνελήφθη. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, αν και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θεωρείται ύποπτος για φόνο και όχι για τρομοκρατική ενέργεια. O 19χρονος είναι Νορβηγός υπήκοος με καταγωγή από τη Σομαλία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Οι αρχές είχαν νωρίτερα αναφέρει ότι «η τρομοκρατία είναι μία από τις εκδοχές που εξετάζονται σε αυτό το στάδιο», προσθέτοντας ωστόσο ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη ήταν σημαντικός παράγοντας στην επίθεση. Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιάρντ, όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Την υπόθεση ερευνούν από κοινού το τμήμα ανθρωποκτονιών αλλά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν δήλωσε ότι η ασφάλεια των Λονδρέζων είναι το πρώτο μέλημά του.

Παράλληλα, συνέστησε στους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας να παραμείνουν ήρεμοι, αλλά και σε εγρήγορση.

«Η ασφάλεια των Λονδρέζων είναι η άμεση προτεραιότητα μου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος για να συνεχίσει: «Σας παροτρύνω να είστε ψύχραιμοι και σε εγρήγορση. Σας παρακαλώ να αναφέρετε οτιδήποτε το ύποπτο στην αστυνομία. Πρέπει να είμαστε τα αυτιά και τα μάτια των αστυνομικών και των υπηρεσιών ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το Λονδίνο προστατεύεται», τόνισε ο Χαν.

Υπενθυμίζουμε ότι το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει την αστυνομική παρουσία στην πόλη μετά τις επιθέσεις τρομοκρατών και μοναχικών λύκων σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Δημοφιλή